Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

29. 12.: Preobrazba dela šentjurske mladine


Na volilno-programski konferenci šentjurskih mladincev so prejšnji četrtek izvolili za novega sekretarja Darka Cerovskega in za predsednika Danila Matuša.

Na konferenci so ugotovili, da mladinska organizacija ni več zgolj nekakšen dekorativni organ, ki nima nikakršnega vpliva na odpiranje in razreševanje aktualnih družbenopolitičnih vprašanj. Na tem področju so pripravili več strokovnih razprav, kjer so oblikovali predloge za razreševanje različnih gospodarskih težav šentjurske občine, pozornost so posvetili tudi ekološkim vprašanjem in razvoju turizma. Podali so tudi cel kup predlogov za pospeševanje kmetijstva, v ta namen so organizirali kmetijsko-raziskovalni tabor v Šentvidu, in ustanovili prvo maloprodukcijsko enoto industrijske elektronike na šentjurskem območju.

Delegati so bili zadovoljni z delovanjem občinske konference, precej kritik pa je bilo izrečenih na delo organov ZSMS v krajevnih skupnostih in ozdih.
Janez Kukovič, sekretar OK ZSMS Šentjur, ki mu v naslednjih dneh poteče mandat, je dejal, da se je tudi šentjurska mladina vključila v prenovo slovenske mladinske organizacije.

Novi tednik, 29. 12. 1988