Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Župan občine Podčetrtek Peter Misja o nepremičninskem davku, združevanju občin in o slovenskem turizmu


Župan občine Podčetrtek, predsednik Turistične zveze Slovenije in inštruktor strojevodij Peter Misja je pred dnevi v intervjuju za siol.net odgovarjal na aktualna pereča vprašanja v zvezi z aktualnimi vprašanji, ki trenutno burijo slovensko in lokalno javnost. 

Med drugim Misja pojasnjuje, zakaj je na srečanju županov vseh občin, povezanih v Skupnost in Združenje občin Slovenije v Celju, ostro nasprotoval predlogu vladnega zakona o nepremičninah in Virantovemu predlogu o združevanju občin. Uvedba nepremičninskega davka, v obliki, kot je predlagan, bi po njegovem za gospodarstvo v občini prinesel številne težave in obremenitve.

Misja se je dotaknil tudi predloga o združevanju občin, predvsem občin Kozje, Bistrica ob Sotli in Podčetrtka, pri čemer vidi precejšen absurd – pred petnajstimi leti se je namreč občina Bistrica ob Sotli z referendumom odcepila od občine Podčetrtek, sedaj pa naj bi jo zopet pripojili. Sicer pa poudarja, da obe občini, tako Kozje kot Bistrica ob Sotli, dobro delata in ni nikakršnega razloga, da bi se združili s Podčetrtkom.

Občina Podčetrtek je sicer poznana po uspešnem črpanju evropskih sredstev in posledično posodobitvami, ki so posledica tega. Misja je izpostavil kar 18 izpeljanih evropskih projektov, vrednih od pol pa do štirih milijonov evrov, kolikor je bila vrednost Večnamenske športne dvorane Podčetrtek.

Vse to ter o njegovem pogledu na slovenski turizem, kako kot predsednik Turistične zveze Slovenije ocenjuje letošnjo turistično sezono in kje vidi ključne težave slovenskega turizma, preberite na siol.net.