Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 13. 11. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 5. do 11. 11. 2013 na šentjurski policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 9
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 0
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 2
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 0
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 17
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 83
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 4
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 1
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

 

DELOVNA NESREČA
Policisti smo bili 6. 11. 2013 obveščeni, da se je v podjetju v Šentjurju zgodila delovna nesreča, kjer je robotska roka stisnila delavca. Delavec je bil pri tem lahko telesno poškodovan in je ostal na opazovanju v bolnici Celje. O dogodku bomo obvestili tožilstvo.

TATVINA OB AC
Policisti PP Šentjur smo bili obveščeni, da so neznanci v času zadnjih 3 tednov odtujili 30 aluminijastih stebrov mrežne zaščite avtoceste (proti divjadi) in s tem oškodovali DARS za približno 1000 evrov. V tem času na AC ni zašla nobena divjad. Policisti zbiramo obvestila in bomo na ODT podali ovadbo.

TATVINA BAKRA – ŽLEBOVI
Policisti PP Šentjur smo 6. 112013 bili obveščeni, da je neznanec s strehe vikenda v okolici Dramelj odtujil 15 metrov bakrenih žlebov in s tem lastnika oškodoval za 400 evrov. Policisti bomo pozorni na pojav sumljivih oseb v bližini nenaseljenih objektov z bakrenimi žlebovi s ciljem, da storilca zasačimo pri dejanju.

PN I. KATEGORIJE
Policisti PP Šentjur smo bili napoteni v okolico Planine pri Sevnici, kjer se je zgodila prometna nesreča z materialno škodo, eden od voznikov pa se ni hotel dogovoriti in je zahteval ogled policije. Policisti smo opravili ogled in vozniku, ki je povzročil PN zaradi izsiljevanja prednosti izdali plačilni nalog.

PN ZARADI ISKANJA MOBILNEGA TELEFONA
V večernih urah 8. 11. 2013 je dež. OKC patruljo PP Šentjur napotil v Vezovje, kjer se je zgodila prometna nesreča z udeležbo enega vozila in sicer je voznica sama, ob prijavi povedala, da je s ceste zapeljala zaradi iskanja mobilnega telefona. Voznica je bila s kraja odpeljana v bolnico Celje, kjer so ugotovili, da se je v prometni nesreči huje telesno poškodovala. Voznici bo izdan plačilni nalog zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča in posledično izven vozišča.

PN – STRAN VOŽNJE IN ALKOHOL
Dež. OKC je bil v času, ko je patrulja PP Šentjur še opravljala ogled zgornje prometne nesreče prejel obvestilo o še eni prometni nesreči in sicer je voznik v Šentjurju v bližini bencinskega servisa OMV zapeljal s ceste. OKC je na kraj napotil policiste Postaje prometne Policije Celje, ki so opravili ogled in ugotovili, da je voznik pod vplivom alkohola. Zaradi alkohola in nepravilne strani vožnje se bo zagovarjal pri sodniku za prekrške, sodnik pa se bo zaradi količine alkohola (0,82 mg/l, približno 1,7 promila) odločil ali bo voznik ob vozniško dovoljenje.

VLOM V HIŠO
Policisti smo v večernih urah prejeli prijavo vloma v stanovanjsko hišo, kjer je neznani storilec prišel v hišo v času preko dneva, ko v hiši ni bilo stanovalcev. Pregledal je celotno hišo vendar iz hiše ni odtujil ničesar (več tehničnih stvari je ostalo v hiši), saj je bil najverjetneje pregnan. Policisti bomo povezali podobne načine storitve in storilca/ce poskušali izslediti.

 

PN – VOŽNJA V RDEČO LUČ
Policisti PP Šentjur smo bili malo po poldnevu 9. 11. 2013 obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila v semaforiziranem križišču pri bencinskem servisu v Šentjurju. Patrulja PP Šentjur je opravila ogled in z zbiranjem obvestil ugotovila, da je prometno nesrečo povzročil voznik, ki ni upošteval znaka rdeče luči na semaforju, zapeljal v križišče in trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je bil pod vplivom alkohola (0,39 mg/l). Voznik drugega vozila je bil v nesreči hudo telesno poškodovan, zato bo zoper voznika, ki je PN povzročil podana kazenska ovadba na ODT Celje.

USTRELJEN SRNJAK
Policisti PP Šentjur smo bili obveščeni, da so lovci našli mrtvega srnjaka za katerega se je kasneje ugotovilo, da je bil ustreljen (prestrelna rana) v vrat in sicer z orožjem manjšega kalibra, kakršnega lovci pri lovu ne uporabljajo. Zaradi suma kaznivega dejanja Nezakoniti lov, bomo policisti zbirali obvestila in o zadevi na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

TATVINA OB AC
Policisti PP Šentjur smo bili obveščeni, da so neznanci v času zadnjih 4 tednov odtujili 24 aluminijastih stebrov mrežne zaščite avtoceste (proti divjadi) in s tem oškodovali DARS za približno 800 evrov – nasproti tatvini stebrov dne 6. 11. 2013, najverjetneje istočasno. V tem času na AC ni zašla nobena divjad. Policisti zbiramo obvestila in bomo na ODT podali ovadbo.

DVA VLOMA V HIŠI
Policisti smo bili isti dan v razmaku nekaj ur obveščeni o vlomih v hiše na območju Dol, Dramelj in Goričica. Opravljeni so bili ogledi krajev kaznivih dejanj. Ugotovljeno je bilo, da gre najverjetneje za istega storilca oz. skupino. Iz dveh hiš so odtujili zlatnino in denar (v hiši več vrednih stvari) iz druge pa je vlomilca pregnal alarm in ni uspel odnesti nič. Policisti bomo z zbiranjem obvestil in dokazov nadaljevali in na tožilstvo podali kazensko ovadbo.

OPOZORILO ZA VSE BRALCE

V zvezi tega vse opozarjamo, da se na širšem območju Policijske uprave Celje pojavljajo vlomi v stanovanjske hiše, največ kaznivih dejanj je storjenih v okolici avtoceste. Vlomi se dogajajo v popoldanskem času, ko storilci na nekem območju opazujejo stanovanjsko hišo oz. naselje. Ko se prične tema si za vlom izberejo stanovanjsko hišo, kjer se luči niso prižgale, kar je za njih znak, da ni nikogar doma in da lahko delajo brez skrbi.

V zvezi tega vse naprošamo, da v primeru odhoda od doma (nakupi, obiski) pustite prižgano kako luč, kar bi storilce lahko odvrnilo od namena vloma. Prav tako vse naprošamo, da opazujejo okolico, saj so storilci nekje v bližini in imajo v primeru kontakta že pripravljene odgovore, da se jim je pokvaril avto, nekoga čakajo, se joče otrok ….. Pomembno je, da si zapišete oz. zapomnite registrsko številko vozila, znamko, sopotnike, smer vožnje, in nas o tem takoj obvestite.

ZIMSKA OPREMA VOZIL
V petek, 15. 11. 2013, med 06. in 21. uro je na območju Policijske uprave Celje načrtovan poostren nadzor opremljenosti vozil z zimsko opremo ob rednem delu. Zimsko opremo morajo motorna in priklopna vozila imeti od 15. novembra do 15. marca naslednjega leta. Za zimsko opremo se štejejo zimske pnevmatike globine najmanj 3 mm, oziroma letne pnevmatike (najmanj 3 mm) in snežne verige v vozilu, v primeru, da se sneg prične oprijemati vozišča oziroma je zasneženo, poledenelo, pa je potrebno na pogonsko os nadeti snežne verige. Seveda pa je zelo pomembno tudi, da so stekla vozila in vzvratna ogledala čista, da je na ta način vozniku omogočena normalna vidljivost.

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP

cialis