Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju začenjajo z letošnjimi Ipavčevimi kulturnimi dnevi in novim abonmajem Allegro


 

V sredo, 16. oktobra 2013, se s skupno prireditvijo začenjajo Ipavčevi kulturni dnevi 2013 v Šentjurju pod pokroviteljstvom Občine Šentjur ter glasbeni abonma Knjižnice Šentjur – Allegro.

V sredo se tako ob 19. uri v Ipavčevi hiši v šentjurskem Zgornjem trgu obeta otvoritveni koncert abonmaja in Ipavčevih dnevov 2013 – edinstveno koncertno doživetje ob kombinaciji čudovitega soprana Urške Arlič Gololičič in nežnih citer Irene Zdolšek. 

Ipavčevi dnevi se bodo zatem nadaljevali z različnimi dogodki do srede novembra. Omeniti velja že koncert Naši Ipavci, ki bo že to soboto, 9. oktobra 2013 ob 19. uri v Kulturnem domu Šentjur, saj se bodo v čast skladateljem Ipavcem predstavili združeni moški pevski zbori iz občine Šentjur. Sledili bosta še dve ponovitvi tega koncerta, ki bo hkrati promocijski, saj so zbori skupaj izdali tudi zgoščenko. Tradicionalno se nam bodo s samospevi Benjamina in Josipa Ipavca zatem predstavili še mladi pevci iz vse Slovenije, Ipavčeve dneve pa bo sklenilo odprtje likovne razstave z glasbenim programom.

Sicer pa v Šentjurju pričenjajo tudi z glasbenim abonmajem Allegro v Gustavovem salonu Ipavčeve hiše, ki sprejme do 30 poslušalcev. Z glasbenim abonmajem v Ipavčevi hiši želijo promovirati in oživeti Hišo glasbe družine Ipavcev. Abonma bo prispeval k obogatitvi kulturnega življenja v Občini Šentjur in je kot glasbeni abonma novost v občini, ki so ga v Knjižnici Šentjur zasnovali v sodelovanju z Ireno Zdolšek. Poudarek abonmaja je na izvajanju klasične vokalno-inštrumentalne glasbe vrhunskih slovenskih glasbenih umetnikov, predvsem v mlajših in manjših sestavih (do pet članov), brez ozvočenja. Vsak izvajalec bo izvedel vsaj eno kompozicijo iz repertoarja Ipavcev. Projekt štirih glasbenih večerov sofinancira tudi Občina Šentjur. Cena abonmaja štirih prireditev je 20 EUR.

 

Spored:

16. oktober, 19.00, Otvoritveni koncert abonmaja in Ipavčevih dnevov 2013: Kombinacija čudovitega soprana in nežnih citer, v izvedbi Urške Arlič Gololičič (sopran) in Irene Zdolšek (citre)

20. december, 19.00, Še malo drugačen večer z Godalnim kvartetom Feguš; Filip Feguš in Simon Peter Feguš (violini), Andrej Feguš (viola) in Jernej Feguš (violončelo)

8. februar, 19.00, Mladi virtuoz Nejc Grm na koncertni harmoniki

8. marec, 19.00, Žlahtne strune harfe Tine Žerdin, zaključni abonmajski koncert