Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rifniška KS tokrat praznovala v Novi vasi


Krajevna skupnost Šentjur – Rifnik je v nedeljo, 20. oktobra, obeležila svoj praznik. Uvodoma so se krajani zbrali na slovesnem rezu traku, s katerim so simbolno v uporabo predali prenovljeno cesto v Prijateljevi ulici v Novi vasi.

Poleg predsednika sveta KS Franca Pevca, šentjurskega župana mag. Marka Diacija in podžupana Roberta Polnarja je čast reza traku pripadla tudi predstavniku krajanov in vodji gradbenega odbora, Jerneju Čoklu, ki se je krajanom zahvalil za sodelovanje. Kot so poudarili slavnostni govorniki, je to prva cesta, ki je bila obnovljena s pomočjo sredstev novega razpisa za modernizacijo javnih poti in nekategoriziranih cest, s katerim Občina Šentjur sofinancira prenovo cest v krajevnih skupnostih. Vrednost del je bila skupno 37.516,83 evrov, od tega so krajani (posamezna gospodinjstva in podjetniki) ter krajevna skupnost zagotovili 20.386 evrov, preostanek pa občina. Poleg prenove ceste so bili obnovljeni še vodovod in kanalizacija ter položeni optični kabli. Kot je bilo na otvoritvi večkrat poudarjeno, je poimenovanje Prijateljeva ulica dobila kot znak dobrega sodelovanja. Cesto je blagoslovil tudi župnik Vinko Čonč, zapela pa je tudi moška vokalna skupina stanovalcev Prijateljeve ulice, ki se je zbrala prav za to priložnost.

Ponosni na sokrajane

Dogajanje se je po otvoritvi ceste preselilo na igrišče v Novi vasi, kjer se je odvijala osrednja slovesnost ob krajevnem prazniku KS Šentjur – Rifnik. Zbrane je uvodoma nagovoril predsednik KS Franc Pevec, ki je naštel investicije ter načrte, prav tako je aktualne investicije, soinvestirane z občinskim sredstvi ter sredstvi iz državnih in evropskih razpisov naštel župan mag. Marko Diaci, ki je krajanom čestital ob prazniku in pozdravil dobro sodelovanje. Zatem pa sta oba govornika podelila tudi priznanja KS Šentjur – Rifnik. Med najmlajše dobitnike se je vpisala odlična plezalka, šahistka, prizadevna učenka 5. razreda OŠ Hruševec Šentjur Maja Majcen. Sledili so kar trije zlati maturanti in sicer Alja Polšak, zlata maturantka Gimnazije Celje – Center, Marcel Pinter, zlati maturant Srednje šole za strojništvo, mehatroniko in medije v Celju (multimedijski tehnik) ter Žana Selič, zlata maturantka Srednje šole za gostinstvo in turizem Celje. Priznanje KS Šentjur-Rifnik so letos namenili tudi podjetju Protect servis Milan Gaberšek s.p., ki ima v domačem prostoru dolgoletno tradicijo, zaposluje pa 30 sodelavcev iz domačega oziroma okoliških krajev. Priznanje pa je prejel še gospod Branko Slomšek, prvi predsednik in pobudnik ustanovitve KS Šentjur – Rifnik, ki je v tej vlogi poskrbel za mnoge nove in težko pričakovane pridobitve.

Prireditev so z deklamacijami in glasbo popestrili učenke in učenec OŠ Hruševec Šentjur, zapeli pa so člani Mešanega pevskega zbora sv. Jakob. Sponzorji (Proting d.o.o, Kemoplast in Leon Selič) pa so poskrbeli za pogostitev in druženje ob glasbi ansambla Petka. 

 

 

 

 

 

 

 

 

t/f: Občina Šentjur; v: bR