Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 29. 10. 2013


PREPREČITEV URADNEGA DEJANJA ALI MAŠČEVANJE URADNI OSEBI

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so obravnavali kaznivo dejanje preprečitev uradnega dejanja. Občan iz območja UE Šmarje pri Jelšah je delavki iz CSD Šmarje pri Jelšah zaradi uradnega postopka, ki ga je vodila v zvezi njegove družine, večkrat grozil z resnimi grožnjami. Zaradi večkratnih groženj in ogrožanja, mu je bila po določilih ZKP odvzeta prostost. Po vseh opravljenih nalogah policije, je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil sodno pridržanje.

KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU

22. oktobra so policisti PP Šmarje pri Jelšah v okolici Šmarja pri Jelšah zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru intervenirali v zasebnem prostoru. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je prišlo do kršitve med sorodnikoma. Med prepiranjem je prišlo tudi do udarca s kladivom po glavi. Enemu kršitelju je bil izdan plačilni nalog, zoper drugega pa bo podana kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo. 

PROMETNA NESREČA S POBEGOM

26. oktobra so policisti PP Šmarje pri Jelšah v na območju Bistrice ob Sotli obravnavali manjšo prometno nesrečo, ki jo je zaradi neprilagojene hitrosti povzročil voznik neregistriranega štirikolesnika. Po nesreči je voznik štirikolesnika, ne da bi nudil podatke, pobegnil s kraja. Policisti so z ogledom kraja prometne nesreče ugotovili povzročitelja, prav tako so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja in da v času prometne nesreče ni uporabljal varnostne čelade. Zaradi vseh storjenih cestno prometnih kršitev mu je bil izdan plačilni nalog v znesku 1.580 EUR.

 

                                                                       Iztok PINTER

                                                                    KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE

                                                                           višji policijski inšpektor II.