Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 10. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 8. do 14. 10. 2013 na šentjurski policijski postaji:
 

8.10.2013

TOREK

Ni aktualnih dogodkov

 

 9.10.2013

SREDA

Spor med starejšima občankama

Da kriza ne izbira žrtev, se je pokazalo tudi v stanovanju v Šentjurju, kjer je zaradi nesoglasij in različnih pogledov na stvari prišlo do spora med 70 in 90 let starima občankama. Policisti so si dogajanje ogledali, zbrali obvestila, o dogajanju pa bodo obvestili Center za socialno delo Šentjur.

 

10.10.

ČETRTEK

Ni dogodkov za poročanje

 

11.10

PETEK

TATVINA SEDEŽNE GARNITURE

V noči na petek je neznanec v Dramljah izpred stanovanjske hiše odtujil vrtno sedežno garnituro, ter z dejanjem oškodoval lastnika za okoli 500 €.

 

TRI PROMETNI NESREČI

Najprej se je okoli 08.50 ure pripetila PN, kjer je voznik zapeljal v jarek. PN se je pripetila zaradi zdravstvenih problemov voznika.

Drugi PN pa ni kljubovalo zdravje ampak alkohol. V slednjem primeru bo sodnik odločal, če bo vozniku še v nadalje dovolil voziti avtomobil

Še ena prometna nesreča, na srečo le z zvito pločevino, pa se je pripetila zaradi neupoštevanja rdeče luči na semaforju, v Šentjurju, kjer sta trčila voznika dveh osebnih avtomobilov.

 

12. 10. 2013

SOBOTA

VLOMIL V ŠTIRI VOZILA

V noči iz petka na soboto, je nepridiprav vlomil v štiri vozila na Proseniškem, medtem, ko so se lastniki zabavali na »Rajskem otoku«. Iz vozil je odtujil denar,  v enem primeru pa celotno torbico, ter lastnike oškodoval za okoli 2000 evrov.

 

POŠTENOST

Dopoldan je pošten občan na policijsko postajo prinesel denar, ki ga je našel v reži bankomata na območju mesta Šentjur. Čez nekaj časa je na policijsko postajo prišla občanka, ki je naznanila, da je na bankomatu pozabila denar, ter ko se je vrnila do bankomata, ga ni bilo več. Predložila je izpiske iz bankomata, ter si lahko predstavljate njeno veselje in presenečenje, ko je izvedela, da je občan njen denar prinesel na policijsko postajo, ter ji je nato bil vrnjen.

 

UKRADEL AKUMULATORJA

Neznanec je v noči iz petka na soboto v Večjem brdu iz delovnega stroja odtujil dva akumulatorja po 180 Ah. Lastnika je oškodoval za okoli 300 evrov.

 

13.10.

NEDELJA

TATVINA GORIVA IN ZASEG VOZILA

Tega dne se je osumljenec pripeljal na BS MOL Dramlje, v osebni avtomobil natočil za 50 € goriva, ter se odpeljal, brez da bi plačal. Po prijavi so ga policisti izsledili v Črnolici. Pri samem postopku so ugotovili je osumljenčevo vozilo neregistrirano, njemu kot vozniku pa je bila izrečena prepovedana vožnja. Zaradi omenjenega so mu policisti vozilo zasegli, zoper njega podali obdolžilni predlog, prav tako pa bo zoper njega podana ovadba zaradi tatvine.

 

14.10.

PONEDELJEK

 Tatvina na Planinski vasi

Storilci so bili ponovno na delu na Planinski vasi. Iz parkiranih vozil v asfaltni bazi so odtujili 3 akumulatorje, ter z dejanjem oškodovali lastnika za okoli 450 €.

 

Pešci so kategorija najbolj izpostavljenih in ranljivih udeležencev v cestnem prometu, saj se skoraj vsaka prometna nesreča z udeležbo pešca konča vsaj s telesnimi poškodbami. Policija zaradi tega še toliko bolj poostreno vsako leto v obdobju od meseca oktobra do meseca marca, opravlja nadzor prometa, ki se nanaša na pravilno udeležbo pešcev v prometu.

Smo v obdobju, ko se dan krajša, ter je dnevne svetlobe manj, prav tako pa je dostikrat prisotna tudi megla, kar še dodatno zmanjšuje preglednost in vidljivost. Zaradi vsega omenjenega bi radi poudarili in pa tudi opozorili, da mora vsak pešec kot udeleženec v cestnem prometu sam storiti vse, da ga bodo vozniki lahko pravočasno opazili, to pomeni, da mora pešec uporabljati svetla oblačila, imeti pri sebi kresničko ali drugo odsevno telo, kadar hodi po vozišču ali tik ob njem na neosvetljenih delih v naselju ali izven naselja, ter hoditi po levi strani vozišča gledano v smeri hoje, da se spremljajo nasproti vozeča vozila, katerem se lahko še pravočasno umaknejo, izjemoma če je varneje tudi po desni strani vozišča. Kresničko je potrebno nositi na strani obrnjeni proti vozišču in sicer v višini nad kolenom, tako, da je vidna iz obeh smeri, najbolje,da prosto visi, kar zaradi premikanja še poveča vidljivost.

Prav tako pa morajo tudi vozniki prilagoditi hitrost vožnje prometnim razmeram, saj mora biti hitrost tolikšna, da je glede na vidno polje oziroma dolžino osvetljenosti vozišča, ob zaznavi pešca, še možno ustaviti, pri tem pa je potrebno poudariti, da je pot ustavljanja daljša na mokri, zasneženi ali poledeneli cesti.

 

SKUPAJ

 

TOR

SRE

ČET

PET

SOB

NED

PON

SKUPAJ

KAZNIVA DEJANJA

0

 

1

 

2

1

 

 

PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU

 

 

 

 

 

 

 

 

PRIDRŽANI DO IZTREZNITVE

 

 

 

 

 

 

 

 

OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ 

 

 

2

1

 

 

 

 

PN S TELESNIMI POŠKODBAMI

 

 

 

 

 

 

 

 

PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP

 

 

 

 

 

 

 

2

PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU

 

 

 

 

 

 

 

 

IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV

 

 

 

 

 

 

 

 

PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM

 

 

 

 

 

 

 

36

ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ

 

 

 

 

 

 

 

3

ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC (PAR)

 

 

 

 

 

 

 

 

ZASEŽENIH VOZIL

 

 

 

 

 

1

 

1

 

cialis