Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Odprli zadnji odsek rekonstruirane ceste Sodna vas – Roginska Gorca (foto in video)


Prvi oktobrski petek je v Roginski Gorci potekalo slavnostno odprtje še zadnjega odseka rekonstruirane ceste Sodna vas – Roginska Gorca, ki so se ga poleg domačinov in okoliških krajanov udeležili župan občine Podčetrtek Peter Misja s člani občinske uprave in svetniki ter predstavniki krajevne skupnosti. Predsednik KS Pristava pri Mestinju Srečko Gobec in župan Peter Misja sta po kratkem kulturnem programu in nagovorih simbolično prežagala deblo in uradno odprla cesto, ki predstavlja pomembno povezavo med Sodno vasjo in Tinskim.

Celoten projekt je zajemal obnovo lokalne ceste v dolžini 3.890 m od naselja Sodna vas do Roginske Gorce, v smeri proti meji z občino Šmarje pri Jelšah. Omenjena cesta predstavlja pomembno prometno povezavo za lokalno prebivalstvo do bivališč in delovnih mest v Šmarju pri Jelšah, Šentjurju in Celju. Investicija je zajemala razširitev in preplastitev cestišča ter ureditev brežin in odvodnjavanja, v naselju Sodna vas pa so zgradili tudi hodnik za pešce, namenjen lokalnemu prebivalstvu za varno udeležbo v prometu. Izvedba projekta v ureditev med drugim posredno vpliva na gospodarski razvoj in ohranjanje poseljenosti demografsko ogroženega obmejnega območja. 

Župan Peter Misja in predsednik KS Pristava pri Mestinju Srečko Gobec sta simbolično odprla cesto
Župan Peter Misja in predsednik KS Pristava pri Mestinju Srečko Gobec sta simbolično odprla cesto

Konec lanskega leta so tako realizirali zadnji odsek cestne povezave Sodna vas – Roginska Gorca v dolžini 1.300 metrov. Rekonstrukcija je vključevala razširitev cestišča na 5 oz. 6 metrov, preplastitev in ureditev prometne signalizacije. Minuli petek so zadnji odsek ceste na pobudo vaščanov in okoliških prebivalcev s slovesnostjo tudi uradno predali v namen.

Po uradnem odprtju in pogostitvi je sledilo druženje in skupen sprehod po cesti, ob kateri so številni domačini pripravili okrepčila. Zbrane je pot vodila tudi po cesti Jezovšek – Čanžek, kjer je potekal slavnostni prerez traku omenjenega rekonstruiranega odseka. Po ogledu ceste in prerezu traku na odseku Jezovšek – Čanžek je sledila pogostitev pri Čanžekih, zaključek z rajanjem pa je potekal pri Čakših.

Rekonstrukcijo odseka so si prisotni podrobneje ogledali na skupnem sprehodu
Rekonstrukcijo odseka so si prisotni podrobneje ogledali na skupnem sprehodu

Pred kamero smo povabili župana občine Podčetrtek Petra Misjo, ki nam je zaupal podrobnosti in napovedal številna odprtja rekonstruiranih cest, ki se bodo zgodila do koca letošnjega leta. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na dogodku.

 

v/t/f: Egon Horvat