Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

20. 10.: Uspešen Alposov obrat na Ponikvi


Nekaj več kot štiri leta in pol je na Ponikvi obrat delovne organizacije Alpos – tozda Oprema, ki zaposluje 15 ljudi. Delavci so z delom v domačem kraju zadovoljni, to pa se pozna pri proizvodnji.

Obrat je razdeljen na tapetniški in kovinski oddelek, delo pa so tukaj našli predvsem domačini. V tapetniškem oddelku so zaposlene ženske, ki tapecirajo stole in izdelujejo dekorativne dodatke za Alposov pohištveni program. V kovinskem oddelku pa so usmerili proizvodnjo v izdelavo ogrodij za kovinsko pohištvo, izdelujejo pa tudi konfekcijska stojala za opremo trgovin.

Kljub temu, da obrat zaposluje komaj 15 ljudi, pa se delavci znajo organizirati in zapolniti zaradi proizvodnih potreb tudi popoldanski čas.

Večina zaposlenih je priučenih in nimajo kvalifikacije. V tozdu Oprema so zato, da bi v tem obratu zaposlili domače delavce, organizirali interne izobraževalne tečaje in večin delavcev si je tako pridobila ustrezno izobrazbo. Delavci imajo urejeno družbeno prehrano, omogočena letovanja v okviru temeljne organizacije in so za svoje delo tudi dobro nagrajeni. Težava je le v tem, da ne morejo zaposlovati novih kadrov, saj imajo v težavni gospodarski situaciji predvsem opraviti s pomanjkanjem naročil.

Novi tednik, 20. 10. 1983