Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu ob občinskem prazniku podelili občinska priznanja (foto, video)


Občina Rogatec je prvo soboto v septembru praznovala praznik občine, in sicer so letošnjo osrednjo prireditev pripravili pred občinsko upravo, kjer so predstavili dosežke Občine Rogatec v minulem letu ter podelili občinska priznanja in nagrade.

V Občini Rogatec so letos okrogle jubileje svojega delovanja praznovali planinci, likovnici in Društvo kmečkih žena Sveti Rok in ta društva je posebej izpostavil tudi župan in se jim zahvalil za njihovo delovanje. Ohranjanje kulturne dediščine je v Rogatcu posebna skrb in po tem tudi izstopajo v slovenskem prostoru. Mesto pa je zagotovo zaznamoval tudi vstop Republike Hrvaške v EU in tako ponovno povezal ljudi z obeh strani Sotle.

Martin Mikolič, župan Rogatca, je dejal, da so tudi v preteklem letu veliko postorili. Spomladi so PGD Donačka Gora predali novo 5000l gasilsko cisterno (denar iz proračuna), direkcija RS za ceste je sanirala cesto v trgu in na Ptujski cesti, končali so planirana investicijo-vzdrževalna dela na občinskih cestah, konec lanskega leta so se prijavili na razpis za sofinanciranje energetskih sanacij javnih objektov, in sicer z OŠ Rogatec (obnovljena fasada s primerno toplotno izolacijo, zamenjano stavbno pohištvo, vgrajena nova toplotna črpalka in energetsko varčna svetila). V preteklih dneh so svojemu namenu predali novo zgrajeno parkirišče pri pokopališču Sv. Jurij. V letošnjem letu bo zgrajena še obvoznica Rogatec, ki bo južnemu delu Rogatca dala novo podobo – zgrajeno bo 600 m nove ceste, novo krožišče in križišče pri Zupancu, urejen bo dostop do avtobusne in železniške postaje, na novo bodo zgrajeni pločniki z javno razsvetljavo in kolesarskimi potmi ter  brv s pešpotjo in kolesarsko stezo preko Draganje, kanalizacija in vodovod Rogatec vzhod, na območju uličnega sistema bodo zamenjane dotrajane vodovodne cevi in asfaltirali bodo ulice, urejevali trško jedro.

Župan pa je omenil tudi športno dvorano in slovensko reprezentanco košarke, ki je začela priprave na prvenstvo ravno v Rogatcu.

Denarno nagrado 600 € je prejelo Društvo kmečkih žena Sveti Rok, ki letos obeležuje 10. letnico delovanja. Društvo je zelo aktivno, saj članice sodelujejo pri organizaciji razstav in prireditev v občini, hkrati pa skrbijo za ohranjanje starih običajev. Poleg tega društvo izvaja različna strokovna predavanja z raznimi tematikami, kot tudi kulinarične delavnice. S svojim delovanjem dajejo članice društva pomemben prispevek h kvalitetnejšemu in zanimivejšemu družabnemu življenju v njihovem kraju kot tudi v občini.

Priznanje Občine Rogatec je prejela Nataša Novak, aktivna na področju kulturnih dejavnosti (folklora). Že od malih nog je zelo aktivna na področju kulture. Pričela je kot plesalka v začetkih folklorne skupine, ki je delovala v okviru osnovne šole pred tridesetimi leti. Svoje delo je nadaljevala v okviru KD Anton Stefanciosa Rogatec, skupaj z Ines Zalezina sta ustanovili lutkovno skupino, opravljen ima strokovni izpit za strokovnega vodjo otroških folklornih skupin. Nataša Novak je zelo aktivna pri vseh projektih likovne in kulturne narave tako v okviru OŠ Rogatec kot tudi izven nje, s čimer dokazuje, da je vedno pripravljena pomagati pri vseh prireditvah.

Plaketo Občine Rogatec je prejela Ruža Čobić. S svojim bogatim življenjskim opusom, izpolnjenim z nesebičnim žrtvovanjem sebe in svojega znanja je vse življenje povečevala ugled Rogatca na vseh področjih. Ta ugled je ponesla s seboj tudi med rojake v Ameriko, Kanado in bivšo Jugoslavijo. Širila ga je po vsej Sloveniji in združevala bivše Rogatčane, katerih stari starši, starši in oni sami so bili rojeni v Rogatcu. Bila je tudi pobudnica za ustanovitev muzeja na prostem, njena strast pa so ves čas knjige in poezija.

Prisotne je pozdravil tudi načelnik Občine Hum na Sutli Zvonko Jutriša. Prireditev je vodila Sergeja Javornik, spremljevalni program pa so obogatili Kvartet Rogatec, Mihael Strniša in Društvo ročnih možaristov RogatecRogaška Slatina.

Vabimo vas, da si pogledate govor župana Martina Mikoliča in Ruže Čobić, ki je prebrala svojo pesem.

 

 

f/t/v: J. C.