Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tekmovanje v kuhanju golaža na Sladki Gori (foto, video)


V soboto, 31. avgusta 2013, so na Sladki Gori pripravili tekmovanje v kuhanju golaža v kotlu. Na tekmovanju, ki so ga letos organizirali prvič, se je pomerilo deset ekip. Tričlanska strokovna komisija je kot najboljši izbrala golaž društva Dobre volje iz Pristave pri Vojniku, ki je slavil tudi po mnenju obiskovalcev.

V zgodnjih popoldanskih urah se je na Sladki Gori pričelo tekmovanje v kuhanju golaža v kotlu. Ta prireditev je ena izmed mnogih, ki jih prireja Turistično društvo Skriti biser. Prireditev je po besedah predsednice društva Majde Jurše nastala na pobudo krajanov, saj si želijo več družabnega dogajanja v samem kraju. Tako se je v društvu porodila ideja, da organizirajo kulinarično prireditev, s katero bodo ob dobri hrani in rujni kapljici privabili obiskovalce iz bližnje in daljne okolice. 

 

Na tekmovanje se je prijavilo dvanajst ekip tako iz okoliških vasi kot tudi iz bolj oddaljenih krajev, na samem tekmovanju pa je nastopilo samo deset ekip, saj dve ekipi zaradi odsotnosti nista nastopili. Kuhanje golaža, ki se je pričelo ob 15. uri, je bilo nadzorovano s strani tričlanske komisije v sestavi predsednice komisije Marije Prajner z Živilske šole Maribor, Konrada Purgaja s Srednje šole za gostinstvo in turizem Maribor ter inženirke živilstva in prehrane in obenem tudi predsednice TD Skriti biser Majde Jurše. Kuhanje golaža se je zaključilo ob 18. uri, ko je s svojim ocenjevanjem pričela strokovna komisija, ki je imela po besedah predsednice komisije izredno težko nalogo, saj so bile razlike v točkah med tekmovalnimi ekipami zelo male. Tudi obiskovalci, ki so kupili bon za golaž, so s tem dobili priložnost ocenjevanja s strani publike. Tako je po ocenah strokovne komisije prvo mesto zasedla ekipa DRUŠTVA DOBRA VOLJA iz Pristave pri Vojniku, drugo mesto si je prikuhala ekipa POLŽANSKA GORCA – AMATERJI, tretje mesto pa je pripadlo ekipi RŽIŠE GORA TIM. Vse sodelujoče ekipe so dobile priznanja in praktične nagrade, prve tri pa pokal. Prvouvrščena ekipa je prejela tudi prehodni pokal. Po mnenju obiskovalcev si je Biserno kuhalnico (nagrado za najboljši golaž po mnenju obiskovalcev) prislužila ekipa DRUŠTVA DOBRA VOLJA iz Pristave pri Vojniku, ki je slavila tudi po mnenju strokovne komisije. 

 

 

Po zaključku kuhanja golaža pa vse do poznih nočnih ur je za dobro voljo skrbel ansambel Razum iz Gorišnice pri Ptuju. Program je uspešno povezovala Anita Kirbiš

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik