Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na slavnostni seji podelili plaketo, dve priznanji in denarno nagrado Občine Podčetrtek (foto in video)


Prvi septembrski petek je v Zeleni dvorani Term Olimia potekala slavnostna seja Občine Podčetrtek, kjer so se, kakor vsako leto doslej, poleg podelitve občinskih nagrad, ozrli na realizacijo minulega leta. Župan občine Podčetrtek Peter Misja minulo delo ocenjuje kot odlično in smelo zre v prihodnost.

Na slavnostni seji, ki jo je povezoval in vodil mag. Darko Pepevnik, so bili prisotni župani občin Kozjanskega in Obsotelja – Rogatca Martin Mikolič, Dobja Franc Leskovšek, Bistrice ob Sotli Franjo Debelak, Šentjurja mag. Marko Diaci in Kozjega Dušan Andrej Kocman, poleg teh pa je bila prisotna delegacija z županom iz občine Divača, župan naselja Zagorska Sela Željko Kodrnja, dekan v Podčetrtku, pater Ernest, prejemniki nagrad za leto 2013 in ostali gostje. 

V odpeti Zdravljici je v nagovoru župan Peter Misja izpostavil realizirane projekte in projekte, ki so pred zaključkom del. Med njimi sta čistilna sistema v Imenem in Pristavi pri Mestinju, obnova številnih cest (ob tem je povedal, da so v te namen pridobili kar nekaj evropskih sredstev), pospešena gradnja kolesarskih stez (etapa Golobinjek ob Sotli-Sela), pomembna pa so tudi pridobljena evropska sredstva za energetsko sanacijo šole v Podčetrtku.

 

Po besedah Misje je občina Podčetrtek v vseh letih delovanja izredno dobro napredovala, razvila se je v prepoznavno turistično in kmetijsko občino. Po zaslugi uspešno pridobljenih evropskih sredstev so izvedli veliko število projektov. Ob tem dodaja, da vse ni teklo tako gladko, kot bi si lahko nek zunanji opazovalec predstavljal. Gre predvsem za projekte, ki posegajo v zasebna zemljišča, a so tudi tukaj po večini našli skupni jezik.

Na koncu je Misja še enkrat več izpostavil urejenost občine in nestrpno čakanje rezultatov z ocenjevanja najlepših krajev Evrope Entente Florale, ki bodo znani konec tega meseca v Belgiji. Ob tem je opozoril na največje turistične prireditve, ki se bodo letos odvijale v Podčetrtku (Dnevi slovenskega turizma, 60. Gostinsko-turistični zbor in Moja dežela – lepa in gostoljubna).

Peter Misja je ob koncu nagovora zadnje leto mandata ocenil kot dobro. Dotaknil pa se je tudi problema ukinjanja oz. združevanja občin, pri čemer je izpostavil, da so majhne občine vsekakor sposobne preživeti same sebe. O tem problemu smo ga vprašali tudi pred kamero, kar si lahko ogledate v spodnjem video posnetku. 

 

Na slavnostni seji podelili denarno nagrado, priznanji in plaketo Občine Podčetrtek. 

Sledila je podelitev denarne nagrade, priznanj in plakete občine Podčetrtek. Denarno nagrado Občine Podčetrtek za leto 2013 je prejelo Društvo za ohranjanje starih običajev Lastnič, ki kot edino društvo v občini Podčetrtek skrbi, da stari običaji in stara kmečka opravila ne tonejo v pozabo. Nagrado je prevzel Maks Bunšek, predsednik društva.

Priznanje Občine Podčetrtek za leto 2013 je prejela gasilka, pevka, aktivna krajanka in organizatorka številnih dogodkov Dragica Gobec. V obrazložitvi nagrade je med drugim zapisano: “Dragica je zelo prizadevna in ne glede, kdo organizira prireditev, ima vedno svojo nalogo, ki jo izvrstno izpelje”. 

Priznanje Občine Podčetrtek za leto 2013 je prejela tudi Domačija Štraus Kramer iz Virštanja. Domačija se ukvarja s turizmom na kmetiji, usmerjeni so v promocijo domačega kraja in občine. Njihova odlična ponudba, ki bazira na kmečkih dobrotah, vedno znova vabi in vrača goste v Virštanj. “Domačija Štraus Kramer je pojem odličnosti in uspeha, ki s svojim delom, gostinsko ponudbo in povezovanjem s krajani veliko prispeva k razvoju domačega kraja”.  

Plaketo Občine Podčetrtek za leto 2013 je prejela Frančiška Šket, ki je od letošnjega leta v zasluženem pokoju. Nekdanja direktorica Hotela Breza, vodja gostinstva in zaposlena v marketingu, si je skozi leta pridobila široke izkušnje znanja na vseh področjih. Leta 2003 je postala direktorica Turizma Podčetrtek in s tem zaorala ledino vodenja. Odlični rezultati in dobro delo so nanesli, da Turizem Podčetrtek deluje še danes. Še v času njenega mandata se je Turizem Podčetrtek razširil na območje Bistrice ob Sotli in Kozjega.  

Na koncu je v imenu vseh županov spregovoril župan Kozjega Dušan Andrej Kocman, ki je županu Misji voščil vse dobro in čestital nagrajencem. Prisotne je pozdravila tudi Jasna Bračun iz Term Olima, župan občine Divača Drago Božac ter župan Zagorskih Sel Željko Kodrnja. Čisto na koncu so si prisotni ogledali film, ki so ga posneli osnovnošolci iz Podčetrtka, nato je sledila pogostitev.

 

Vabljeni k ogledu spodnjih video posnetkov. V prvem lahko prisluhnete vsem prejemnikom Občinskih priznanj, v drugem pa Petru Misji, ki je na hitro preletel minule realizirane projekte, dotaknil pa se je tudi problema ukinjanja oz. združevanja občin.

Vabljeni seveda tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), posnete na letošnji slavnostni seji. 

 

 

 

 

 

 

 

v/t/f: Egon Horvat