Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Gasilsko tekmovanje Matevža Haceta GZ Šmarje pri Jelšah (foto in video)


Minulo nedeljo je na parkirišču Steklarne Rogaška Slatina potekalo gasilsko tekmovanje Matevža Haceta članov, članic, starejših gasilcev in starejših gasilk Prostovoljnih gasilskih društev GZ Šmarje pri Jelšah. Člani in članice so se pomerili v taktični mokri vaji, teoretičnem testu in vaji razvrščanja, starejše gasilke in gasilci pa v vaji s hidrantom in vaji raznoterosti.

Članske enote so bile razdeljene v 4 kategorije: Članice A (dopolnjena starost 16 let) in članice B (starost nad 30 let) ter člani A (dopolnjena starost 16 let) in člani B (starost nad 30 let). Starejše gasilke so morale na dan tekmovanja dopolniti najmanj 48 let, starejši gasilci pa vsaj 58 let. V kategoriji članice A je bilo prijavljenih 7 ekip (Sveti Florjan, Steklarna Rogaška Slatina, Lesično – Pilštanj – Zagorje, Podčetrtek, Šentvid pri Grobelnem, Rogatec in Sveti Štefan). V Kategoriji članice B so bile prijavljene 4 ekipe (Rogaška Slatina, Podsreda, Kostrivnica in Šentvid pri Grobelnem).

 

V kategoriji člani A je bilo prijavljenih kar 22 ekip (Sveti Florjan, Steklarna Rogaška Slatina I, Pristava pri Mestinju, Šmarje pri Jelšah, Podčetrtek, Lesično – Pilštanj – Zagorje, Kristan vrh, Rogaška Slatina, Sveti Štefan, Šentvid pri Grobelnem, Dobovec pri Rogatcu, Donačka Gora II, Imeno, Rogatec, Steklarna Rogaška Slatina II, Sladka Gora, Sela-Verače-Virštanj, Polje – Sedlarjevo, Donačka Gora I, Zibika, Podsreda in Kozje). V kategoriji člani B pa je bilo prijavljenih 10 ekip (Mestinje, Rogaška Slatina, Pristava pri Mestinju, Šmarje pri Jelšah, Steklarna Rogaška Slatina, Kristan vrh, Sveti Štefan, Šentvid pri Grobelnem, Kostrivnica in Podsreda).  

V kategoriji starejših gasilk – veterank so bile prijavljene 3 ekipe (Kozje, Polje – Sedlarjevo in Šmarje pri Jelšah). V kategoriji starejših gasilcev – veteranov pa je bilo prijavljenih 7 ekip (Pristava pri Mestinju, Šmarje pri Jelšah, Polje – Sedlarjevo, Steklarna Rogaška Slatina, Podčetrtek, Rogaška Slatina in Sela – Verače – Virštanj). 

Ob tem je potrebno izpostaviti, da so se na nedeljskem tekmovanju prvič v 130-letni zgodovini PGD Šmarje pri Jelšah predstavile formirane starejše gasilke – veteranke. Več o tem lahko prisluhnete idejni vodji ustanovitve starejših gasilk – veterank PGD Šmarje pri Jelšah Silvi Vrčkovnik, ki smo jo povabili pred kamero.

 

REZULTATI:

Članice A:

1. mesto: PGD Sveti Florjan

2. mesto: PGD Steklarna Rogaška Slatina

3. mesto: PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje 

Članice B:

1. mesto: PGD Rogaška Slatina

2. mesto: PGD Podsreda

3. mesto: PGD Kostrivnica 

Člani A: 

1. mesto: PGD Sveti Florja

2. mesto: PDG Steklarna Rogaška Slatina I

3. mesto: PGD Pristava pri Mestinju

Člani B:

1. mesto: PGD Mestinje

2. mesto: PGD Rogaška Slatina

3. mesto: PGD Pristava pri Mestinju 

Starejše gasilke – veteranke:

1. mesto: PGD Kozje

2. mesto: PGD Polje – Sedlarjevo 

3. mesto: PGD Šmarje pri Jelšah 

Starejši gasilci – veterani:

1. mesto: PGD Pristava pri Mestinju

2. mesto: PGD Šmarje pri Jelšah

3. mesto: PGD Polje – Sedlarjevo.

 

Vse sodelujoče ekipe so prejele diplome za udeležbo na tekmovanju, najboljše tri v posamezni razpisani kategoriji pa še pokale za uspeh na tekmovanju.
Pravico nastopa na Regijskem tekmovanju so pridobile tri najbolje uvrščene ekipe iz vsake razpisane kategorije.

Starejše gasilke - veteranke PGD Šmarje pri Jelšah
Starejše gasilke – veteranke PGD Šmarje pri Jelšah

Pred kamero smo povabili tudi poveljnika GZ Šmarje pri Jelšah Bogdana Krumpaka, ki nam je zaupal več podrobnosti o tekmovanju, vabljeni pa tudi k ogledu posnetka nekaterih vaj, s katerimi so se gasilske ekipe pomerile na nedeljskem tekmovanju v Rogaški Slatini.

Pripravili smo tudi obsežno galerijo fotografij (klik!), posnetih na dogodku. 

 

 

 

 

 

v/t/f: Egon Horvat