Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

30. 9.: Alpos je plačal več


Na ponovni dražbi Merxovega motela v Šentjurju, ki je bila pred dnevi, so ga prodali šentjurskemu podjetju Alpos. Prodan je bil za 1,6 milijona mark, v Alposu pa so obljubili, da bodo prevzeli tudi vse zaposlene. V celjskem Merxu so se za prodajo motela odločili zaradi slabih poslovnih rezultatov.

Na prvi dražbi, v začetku julija, je motel dobilo podjetje Jelša (drugi kandidat je bil Jurij), izklicna cena pa je znašala 650 tisoč mark. V šmarski Jelši so bili pripravljeni plačati 781 milijonov mark, obvezali pa so se še, da bi ohranili 24 delovnih mest razburjenih Merxovih delavcev. Ti so imeli številne pripombe zaradi slabe obveščenosti s strani vodstva Merxa, saj so še največ izvedeli od motelskih gostov.

S to prodajo pa so bili nezadovoljni tudi zaradi pričakovanja, da bo nakup uspel trenutno gospodarsko uspešnejšemu Juriju, po drugi strani pa še šentjurska vlada, ker naj bi bilo funkcionalno zemljišče zanjo lastninsko in zemljiškoknjižno sporno. Na koncu so svoj ne izrekli tudi v državni agenciji za privatizacijo, kjer so menili, da je Jelšinih 781 tisoč mark (za 2,4 milijona mark ocenjeni motel) vendarle premalo.

V Šentjurju so se nato pojavila ugibanja o tem, da naj bi motel kupila Jurij in Alpos, skupaj. To se ni zgodilo in na zadnji dražbi je nakup uspel domačemu Alposu, edinemu ponudniku.

Z otvoritvijo nove šentjurske tržnice, s štiridesetimi lokali in drugimi naložbami, se mestno življenje pomika tudi v ta del, zato je mogoče tudi v motelu pričakovati ugodnejše rezultate poslovanja.

Novi tednik, 30. 9. 1993