Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zaključni večer Festivala Musica v Rogaški Slatini (foto)


V soboto, 17. avgusta 2013, se je na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini odvil še zadnji koncert v okviru letošnjega, že 4. Festivala Musica, katerega idejna vodja je direktorica Javnega zavoda za turizem Rogaška Slatina Barbara Plemenitaš.

V petek, 16. avgusta 2013, sta se na terasi slatinske restavracije Kaiser predstavila domačinka Maša But in Aljaž Ferenc iz Veržeja. Mlada glasbena ustvarjalca sta navdušila s svojim izborom jazz in pop uspešnic. Maša But je zaradi svoje ljubezni do glasbe pričela z igranjem na flavto, katere šolanje je uspešno zaključila na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, trenutno pa obiskuje ure jazz petja pri mentorici Ani Bezjak. Njena ljubezen in predanost do glasbe pa med drugim zagotovo izvira od očeta, odličnega pevca in glasbenika, člana legendarnih Kristalov g. Emila Buta. Aljaž Ferenc je svojo glasbeno pot pričel na nižji glasbeni šoli – smer kitara, nadaljnje šolanje le-te pa je uspešno zaključil na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru.

 

V soboto, 17. avgusta, pa se je na Evropski ploščadi predstavila skupina Funk Express, ki je s svojim nastopom zaključila letošnji, že 4. Festival Musica. Skupina Funk Express je nastala leta 2010 iz želje po igranju  old school funka, soula, disco funka in R&B. Na tokratnem koncertu v Rogaški Slatini je izvajala skladbe različnih izvajalcev, kot so skupina Earth, Wind & Fire, Stevie Wonderj, Jamiroquai, James Brown, Tower of Power in mnogih drugih. Kot so povedali člani jih druži ogromno pozitivne energije, ki so jo prenesli tudi na občinstvo.

V 14-ih dneh, kolikor je trajal letošnji festival, so se na odru zvrstili različni glasbeni ustvarjalci. Festival je otvoril Big band Šmarje z umetniško vodjo Kajo Bicskey, ki je obiskovalcem predstavil tako slovenske evergreene kot tudi številne tuje uspešnice. Za njimi je občinstvu v Aninem dvoru s svetovnimi pop uspešnicami večer polepšala zasedba v sestavi pevke Aleksandre Krajnc ter kitaristov Marka Medika in Grege Korošca. Kot tretji so se na terasi restavracije Kaiser predstavili člani zasedbe Jeanette iz Rogaške Slatine, ki so obiskovalce zabavali s šansoni, swingom, bluesom …Naslednji dan so v sklopu svoje 40-letnice oder na Evropski ploščadi zavzeli legendarni Kristali in dodobra napolnili tako prizorišče kot tudi plesišče. Kot predzadnja sta obiskovalce na terasi restavracije Kaiser navdušila pevka Maša But in kitarist Aljaž Ferenc, na zaključnem večeru pa je obiskovalce zabavala skupina Funk Express. 

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije z otvoritvenega večera(KLIK)

Vabljeni k ogledu fotogalerije  vmesnih nastopajočih(KLIK)

Vabljeni k ogledu fotogalerije z zaključnega večera(KLIK)

f/t: Dejan Hribernik