Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 28. 8. 2013


Pojav goljufov v Rogaški Slatini

27. 8. 2013 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o goljufiji, ki jo je izvršil moški temnejše polti. Ta je v bližini zdravstvenega doma v Rogaški Slatini ustavil oškodovanko in ji v prodajo ponudil verižico, po njegovi izjavi naj bi šlo za zlato. Oškodovanka mu je za verižico plačala 60 EUR, kasneje pa pri zlatarju ugotovila, da ne gre za zlato, ampak za navadno kovino v imitaciji zlata.

Policisti o storilcu še zbirajo obvestila, nato pa bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Ob tem dogodku policisti opozarjajo vse občane, da ne nasedajo raznim goljufom, ki poskušajo na hitro, z raznimi izgovori, prodati vrednejše predmete po nizkih cenah. Takšen nakup se kasneje velikokrat izkaže za zgrešenega, saj gre povečini za predmete brez prave vrednosti. O pojavu takšnih prodajalcev obvestite policijo.

Kršil javni red in mir

23. 8. 2013, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o kršitvi javnega reda in miru v Zg. Kostrivnici. Policisti so na kraju ugotovili, da je prišlo do spora med skrbnikom starejše ženske in njenimi sorodniki. Pri tem je skrbnik enega izmed njih prijel za vrat, mu strgal verižico, nato pa ga  še udaril. Policisti so kršitelju izrekli globo zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.

Opozorilo ob začetku šolskega leta

V ponedeljek, 2. 9. 2013, se začne novo šolsko leto in na cestah bo ponovno več otrok. Med njimi bo veliko takih, ki bodo prvič zakorakali v šolske klopi. Policisti bodo skupaj z ostalimi službami v prvih dneh šolskega pouka poostreno nadzirali udeležence v cestnem prometu, predvsem v okolici šol. Ob tem opozarjajo vse udeležence cestnega prometa, da ne samo v prvih dneh, ampak tudi nato, v nadaljevanju, posebno pozornost namenijo najmlajšim udeležencem v cestnem prometu ter so še posebej previdni pri vožnji v bližini šol, avtobusnih postajališč in drugih lokacij, kjer se zbirajo otroci.

 

                                                             Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                            policijski inšpektor I