Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 21. 8. 2013


Grozil z orožjem

18. 8. 2013, v popoldanskem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o grožnjah z orožjem, ki so se zgodile pri stanovanjski hiši v okolici Rogatca. Policisti so takoj odšli na kraj, pri čemer so ugotovili, da je moški pri svoji stanovanjski hiši grozil več osebam, s katerimi je prišel v spor, da jih bo ubil. Svoje grožnje je podkrepil s tem, da je iz žepa potegnil pištolo in jo poskušal repetirati. Ko so ostali opazili pištolo, so pobegnili in o tem obvestili policiste.

Policisti so na kraju ugotovili, da je osumljeni zapustil stanovanjsko hišo. Pregledali so okolico, prav tako pa so pričeli iskati vozilo, s katerim bi se lahko odpeljal. Po nekaj urah so policisti osumljenega izsledili, ko se je peljal po cesti iz  Majšperka proti Rogatcu. Na znake policistov, da naj ustavi, se osumljeni ni oziral, temveč je pospešil svojo vožnjo in poskušal pobegniti. Policisti so ga kmalu uspeli ustaviti, ob kontroli pa je bilo ugotovljeno, da kaže znake vožnje pod vplivom alkohola. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je alkotest pokazal 1,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola mu je bilo odrejeno pridržanje do streznitve, prav tako pa bo zoper njega podan obdolžilni predlog na sodišče.

V zvezi posedovanja orožja so policisti opravili varnostni pregled osumljenega in njegovega vozila, vendar orožje niso našli. Z zbiranjem obvestil glede posedovanja orožja in groženj z njim, so policisti nadaljevali naslednji dan, ko se je osumljeni streznil. Pri razgovoru je osumljeni policistom izročil pištolo znamke CZ, kal. 7.65 in več nabojev, ter manjšo količino smodnika, ki ga je hranil doma. Orožje mu je bilo zaseženo. Zaradi groženj bodo policisti zoper njega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju, v zvezi nezakonitega posedovanja orožja pa bo zoper njega uveden hitri postopek o prekršku.

Izsiljevanje prednosti

17. 8. 2013 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni o prometni nesreči na Stritarjevi ulici v Rogaški Slatini. Policisti so na kraju ugotovili, da je do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve vozili, prišlo zaradi izsiljevanja prednosti. V nesreči je nastala »le« materialna škoda na vozilih. Povzročiteljici so policisti izrekli globo zaradi kršitev zakona o pravilih cestnega prometa.

Izsiljevanje prednosti in lahka telesna poškodba

15. 8. 2013, v večernem času, je v Tržišču prišlo do prometne nesreče med voznikom osebnega avtomobila in voznico skuterja. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznica skuterja zapeljala z dvorišča na glavno cesto in izsilila prednost vozniku osebnega avtomobila. Ta je z vozilom trčil v njo, pri čemer je voznico skuterja vrglo na pokrov motorja in v vetrobransko steklo. Voznica skuterja je bila z reševalnim vozilom odpeljana v bolnišnico v Celju, kjer je bilo ugotovljeno, da se je lažje telesno poškodovala. Zaradi izsiljevanja prednosti so policisti voznici skuterja izrekli globo.

 

 

                                                                Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                               policijski inšpektor I