Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Lovrenčevo v Podčetrtku privabilo številne obiskovalce (foto, video)


V soboto, 10. avgusta, se je v organizaciji TIC Podčetrtek na god sv. Lovrenca v Podčetrtku odvil tradicionalni, že 8. Lovrenčev sejem. Lovrenčevo je ena izmed številnih prireditev, ki jih prirejajo v občini v okviru Poletja v Podčetrtku.

V okviru Poletja v Podčetrtku je potekalo že tradicionalno Lovrenčevo. Dogajanje se je pričelo ob 9. uri z Lovrenčevo mašo v župnijski cerkvi. Zvrstili so se nastopi različnih glasbenikov, med drugim je zbrane obiskovalce zabaval ansambel Toplar, nastopila je vokalna skupina Osti Jarej, obiskovalce pa je zabaval tudi Jani Pirš. Na stojnicah je bilo možno kupiti številne izdelke: različno hrano, oblačila, pripomočke za kuhanje, igrače, spominke, izdelke iz suhe robe in še bi lahko naštevali. Pestro dogajanje je potekalo skozi ves dan vse do večera. V pokrajinskih nošah so nastopile ljudske pevke iz turističnega društva Suha Krajina, Folklorna skupina Trzinka iz turističnega društva Kanja Trzin ter skupina Ga še ni blu, obiskovalci pa so si lahko ogledali tudi mimohod konjenice Virštanj Obsotelje. Čez dan je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše, saj so pod krošnjami dreves pripravili otroške delavnice, obiskal pa jih je tudi Poštar Pavli. Ob 18. uri so na svoj račun prišli vsi lačni, saj so se društva kmetic pomerila v kuhanju bučne juhe. Za srečelov je poskrbela Župnija Podčetrtek, vse zbrane pa je zabaval ansambel Utrinek.

 

 

Župan občine Podčetrtek g. Peter Misja je v svojem govoru  povedal, da je izredno vesel, da se je zbralo takšno število obiskovalcev iz okoliških krajev, predvsem pa turistov v »najlepšem kraju v Sloveniji«. Podčetrtek se med drugim poteguje tudi za laskavi naziv najlepšega kraja v Evropi. 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/v: Dejan Hribernik