Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje muzikantov na Dolgi Gori in veselica z Modrijani (foto, video)


V nedeljo, 7. 7. 2013, je PGD Dolga Gora organiziralo že 21. srečanje muzikantov v Dolgi Gori.

V sončnem nedeljskem popoldnevu se je v Dolgi Gori pod šotorom zopet zbrala množica obiskovalcev, tokrat na že 21. srečanju muzikantov. 18 nastopajočih se je pomerilo v treh kategorijah: solo+duo do 15 let, solo+duo nad 15 let in ansambli. 

 

 

 

O zmagovalcih je odločalo tako občinstvo kot tudi strokovna komisija v sestavi Matjaža Vodiška, sicer člana ansambla Petka, Mirka Polutnika, člana Vitezov polk in valčkov, ter Gustija Skaze, člana ansambla Štajerskih 7. V kategoriji solo+duo do 15 let je po izboru strokovne komisije slavila Sara Bezenšek, drugo mesto je zasedel Michel Sitar, tretje pa Luka Pliberšek. V kategoriji solo+duo nad 15 let je prvo mesto pripadlo Roku Erkerju, drugo Jaki Napotniku, tretje pa Lovru Založniku. V kategoriji ansamblov je zmagal ansambel Emino kvintet, drugo mesto si je priigral ansambel Kaplja, tretje pa ansambel Žige Dobravca.  

Strokovna komisija je tokrat podelila še posebno priznanje, in sicer priznanje za vokalno izvedbo, ki ga je prejela Tanja Verbič iz ansambla Žige Dobravca. Svoje favorite je izbralo tudi občinstvo. Največ glasov so namenili ansamblu Žige Dobravca, Emino kvintetu in ženskemu ansamblu Me tri do pol noči. Priznanje za sodelovanje na 21. srečanju muzikantov v Dolgi Gori so prejeli: Boštjan Planko, Miha Kropec, Francis Pogačič, Alen Ružički, Dominik Kok, Stella in Francis Pogačič, Nik Laznik in ansambel Hribovci.  

Med čakanjem na rezultate so občinstvo zabavali Elizabeta Novak, ki je zapela nekaj lastnih pesmi, in ansambel Toti Štajerci. Po uradnem delu je sledila veselica z ansamblom Modrijani, ki je po devetih letih zopet nastopil v Dolgi Gori. Njegovi člani Blaž, Rok, Peter in Franjo so tudi tokrat poskrbeli, da so mnogi obiskovalci ob njihovi glasbi plesali še dolgo v noč.

 

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije (KLIK!)

v/t/f: Dejan Hribernik