Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 31. 7. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 16. do 30. 7. 2013 na šentjurski policijski postaji:
 

1. KAZNIVA DEJANJA – 11
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 6
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 0
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 4
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 3
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 54
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 89
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 7
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

16. 7. 2013
ZMERJALA JO JE NA PARKIRIŠČU

Dne 16. 7. 2013 sta se na parkirišče pri Hoferju pripeljali dve dami. Pri tem je ena od njiju brez tehtnega razloga pričela kričati na drugo ter jo zmerjala in žalila. S svojim podvigom si je prislužila globo.

17. 6. 2013
TATVINA KOLES

V noči na 18. 7. 2013 so neznanci v Trnovcu z vozila znamke Audi odtujili vsa štiri kolesa. Med demontažo so vozilo tudi poškodovali. Oškodovancu so povzročili MŠ za okoli 2500 €.

19. 7. 2013
PRETEP MED ZNANCEMA

Sredi dneva sta se sprla znanca, moški in ženska, ki sta se naključno srečala v Šentjurju. Če so ju včasih vezale kakšne tesnejše vezi, vesta sama, ker pa sta oba kršila javni red in mir na javnem kraju, sta oba prejela trdo zasluženo globo.

PRETEP MED SINOM IN MATERJO

Tekom dneva je prišlo do prepira med materjo in sinom. Mati je pričela z oporno palico udarjati proti sinu in ga enkrat tudi zadela. Sin ji je hotel izpuliti palico, da je padla po tleh, ker pa se ni umirila, jo je še enkrat klofutnil. Obema je bila izrečena globa.

SPOR MED ZAKONCEMA

Sredi noči sta se zakonca sprla. Pri tem je mož udaril po oknu in si poškodoval roko, žena pa je zbežala in na pomoč poklicala brata. To je kršitelja razjezilo, saj je izgubil fizično premoč. Policisti so takoj odšli na kraj in kršitelja pomirili z izrekom globe.

20. 7. 2013
DRZNA TATVINA

V jutranjih urah je na počivališču Zima na A1 prišlo do srečanja med tujci. Kot že velikokrat je osumljenec pristopil do vozila in oškodovancu kazal, da je nekaj narobe z njegovim kolesom. Ko je ta izstopil iz vozila in gledal, kaj je narobe, je osumljenec izkoristil nepazljivost oškodovanca in mu iz vozila odtujil torbico z dokumenti in 6500 €.

ROP OBČANA

Tega dne sta v kraju Hrastje oškodovanca napadla dva zamaskirana moška. Najprej sta ga zvezala in pretepla, ga poškropila s solzilcem in od njega zahtevala denar ter mu nato odtujila večjo količino denarja. Policisti in kriminalisti osumljenca intenzivno iščejo.

 

UGRIZ PSA

Občan iz Proseniškega je povedal, da je v petek sosedov pes ugriznil njegovo hči. Ugriz je bil tako močan, da je morala v bolnišnico in na šivanje. Veterinarski inšpektor bo izvedel postopek in ugotovil morebitne nepravilnosti v nadzoru psa. Lastniku pa velja razmisliti, če je njegov pes primeren za okolico oziroma kako bo zavaroval okolico pred psom.

 

22. 7.2013

PRETEP IN PREPIR MED PARTNERJEMA

Tega dne sta se sporekla partnerja, ki živita v okolici Planine pri Sevnici. Prepir se je zaostroval, pri čemer sta se tudi stepla in oba posegla po nevarnih predmetih. Policisti so na intervenciji osumljencu izrekli prepoved približevanja, preiskovalni sodnik je ukrep podaljšal za 8 dni. Zoper osumljenca bo podana ovadba.

23. 7. 2013
TRČIL V MOTORISTA

Tega dne se je na Ljubljanski cesti v Šentjurju pripetila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v motorista-poštarja, ki je bil telesno poškodovan in odpeljan v SB Celje. Vozniku vozila je bila izrečena globa.

TATVINA ŠTIRIKOLENIKA

Oškodovanec je konec prejšnjega tedna pripeljal pred svoj dom štirikolesnik in ga parkiral pod balkon. Že po treh dneh so mu vozilo odtujili in ga oškodovali za 1200 €. Zoper osumljenca bo podana KO.

25. 7. 2013
TATVINA NAFTE

V noči na 25. 7. je bila v Žegru storjena tatvina okoli 120 l nafte. Lastnik je oškodovan za okoli 160 €.

26. 7.2013
TATVINA DENARNICE

Podobno kot dne 20. 7. 2013 je bila tudi v noči na 26. 7. 2013 storjena tatvina torbice, katero so neznanci nato na viaduktu Golo rebro že odvrgli. Pri tem so neznanci odtujili 400 €.

27.07.2013
TATVINA KZM

Tega dne je oškodovanec iz okolice Šentjurja ugotovil, da mu je NN preko noči odtujil KzM Tomos APN 6. Značilnost vozila je, da ima na zadnjem kolesu nameščeno cross pnevmatiko. Z dejanjem je lastnik oškodovan za 150 €. Če vozilo kje vidite, obvestite 113.

 

 

 

28. 7. 2013
PREPIR

V nedeljo, že ob  6.30 uri, sta se na Proseniškem pričela prepirati sostanovalca, ki se prepirata že več let. Eden od njiju je hotel na vse zgodaj žagati drva, drugega je pa zaradi dela prostega dneva, to motilo. Ker mu je hotel slednje dejstvo dopovedati na način, ki ni sprejemljiv, mu je bila izrečena globa.

30. 7.2013
VLOM V GRUŠCAH

V zadnjem tednu dni je NN prišel do vikenda v Grušcah. V objekt mu ni uspelo vlomiti, nato pa je vlomil v klet, od koder je odtujil dve 300 l cisterni in dva soda za vino. Z dejanjem je oškodoval lastnika za 500 €.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Martin Kumer
Pomočnik komandirja PP

cialis