Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šentjur: 16. 7. 2013


Nekaj dogodkov, ki so jih v zabeležili v času od 9. do 15. 7. 2013 na šentjurski policijski postaji:

1. KAZNIVA DEJANJA – 7
2. PREKRŠKI PO JAVNEM REDU IN MIRU – 3
3. PRIDRŽANJE DO IZTREZNITVE – 1
4. OBRAVNAVANIH PROMETNIH NESREČ – 3
5. PN S TELESNIMI POŠKODBAMI – 1
6. PODANIH OBDOLŽILNI PREDLOGOV PO CPP – 3
7. PODANI PREDLOGI PREKRŠKOVNEMU ORGANU – 1
8. IZDANIH PLAČILNIH NALOGOV – 16
9. PREIZKUŠENIH Z ALKOTESTOM – 76
10. ODVZETIH VOZNIŠKIH DOVOLJENJ – 2
11. ODVZETIH REGISTRSKIH TABLIC – 0
12. ZASEŽENIH VOZIL – 0

 

NASILNI OČE

Policisti so bili 9. 7. 2013 obveščeni, da je oškodovanka tega obiskala očeta otrok in od njega zahtevala preživnino oz. denar za otroke. Očeta otrok je to tako zelo razjezilo, da se je med njima vnel prepir. Nato pa je svojo moč oče dokazoval tako, da je mamo otrok prijel za roke in jo vrgel po tleh. Nasilnež je za svoje obnašanje prejel plačilni nalog za plačilo globe.

VLOM V GRADBENI KONTEJNER

V noči s torka na sredo 10. 7. 2013 je zaenkrat še neznan storilec vlomil v gradbeni kontejner. Odtujil je akumulatorski vijačnik, dve diamantni rezalni plošči in klima napravo. Kdo je bil nepridiprav policisti še poizvedujemo.

ODTUJIL ELEKTRIČNI VODNIK

Nepridiprav je v roku zadnjega tedna občanu iz Hruševca odtujil električni vodnik , katerega je imel nameščenega na količkih okoli posesti.

POSKUS VLOMA V STANOVANJSKO HIŠO

9. 7. 2013 so krajani obvestili, da se na območju Dramelj nahaja sumljivo vozilo in osebe. Eno izmed oseb so krajani opazili na oknu bližnje stanovanjske hiše. Ko je nepridiprav opazil krajane, je s kraja pobegnil. Storilca je v bližnjem gozdu čakal pajdaš. S kraja sta se odpeljala z belim citroenom. Z zbranimi obvestili so policisti ugotovili, da je storilec v okna hiše metal kamenje, tako da se je steklo razbilo in s tem preizkušal, če je kdo doma. Če bi kdo vedel kaj o navedenih osebah in vozilu, ga naprošajo, da o tem obvesti policijo, saj je lahko že jutri ogrožena kaka druga stanovanjska hiša ali stanovanje.

ZAPELJALA S CESTE

11. 7. 2013 je voznica v Vrbnem zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča zapeljala s cestišča in se lažje telesno poškodovala.

PREKRATKA VARNOSTNA RAZDALJA

12. 7. 2013 so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je pripetila 11. 7. 2013 na magistralni cesti v Grobelnem zaradi prekratke varnostne razdalje voznice osebnega avtomobila. V prometni nesreči sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani.

BREZ TORBICE IN DENARJA

V zgodnjih jutranjih urah 13. 7. 2013 je neznanec na počivališču Zima na avtocesti Ljubljana-Maribor pristopili do vozila last družine iz Romunije. Iz vozila je kljub temu, da sta bila oče in mati v neposredni bližini avta in v avtu dva otroka, ki sta spala, odtujil žensko torbico z denarjem in dokumenti. Po dejanju je nepridiprav zbežal do črnega osebnega avtomobila Audi ter se s kraja odpeljal v smeri proti Mariboru.

Ker se podobna kazniva dejanja dogajajo povsod po počivališčih ob avtocestah (Italija, Hrvaška, Avstrija, Madžarska) pa tudi na parkiriščih pred trgovskimi centri vse opozarjamo na previdnost.

NASILEN PARTNER

Tudi ta vikend so bili policisti obveščeni o nasilju v družini, katerega je kot ponavadi izvajal partner nad svojo partnerico. Kot v večini primerih je bil nasilnež tudi sedaj pod vplivom alkohola. Ker je svojo partnerko pretepel in ogrozil njeno varnost smo policisti nasilnežu izrekli prepoved približevanja. Ker dogodek kljub kratki zvezi ni bil prvi, se bo kršitelj zaradi svojega početja zagovarjal na sodišču.

PROMETNA NESREČA

15. 7. 2013 so bili obveščeni še o eni prometni nesreči, ki se je pripetila na magistralni cesti v Grobelnem. Tudi tokrat je bil vzrok za prometno nesrečo prekratka varnostna razdalja voznika osebnega avtomobila. V nesreči sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani.

 

Po pooblastilu komandirja policijske postaje
Slavko Mlakar
Pomočnik komandirja PP

cialis