Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 2. 7. 2013


Rop

25. 6. 2013, v večernem času, so bili policisti obveščeni o ropu starejše ženske, ki se je zgodil v Rajnkovcu. Ugotovljeno je bilo, da je neznani moški prišel do stanovanjske hiše, kjer je bila doma sama starejša ženska. Ko je storilec preveril, ali je dejansko sama j,o je potisnil v hišo in za sabo zaklenil vhodna vrata. Nato je v hiši od ženske s silo izterjal manjšo količino denarja, ter ji odtujil mobilni telefon. Ko je hišo zapustil, je vhodna vrata zaklenil, ter s tem onemogočil oškodovanki, da bi poiskala pomoč.

Policisti so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja dejanja kmalu ugotovili storilca omenjenega dejanja, ter ga tudi prijeli. Na podlagi določil zakona o kazenskem postopku mu je bila odvzeta prostost. Pri zbiranju obvestil so policisti med drugim opravili tudi hišno preiskavo pri osumljenemu ter pri tem našli odtujen mobiln telefon in denar. Osumljeni je pri dejanju oškodovanko lažje telesno poškodoval. Policisti bodo zoper njega podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Drzna tatvina

26. 6. 2013, v večernem času, so bili policisti obveščeni o drzni tatvini denarja iz blagajne gostinskega lokala v centru Rogaške Slatine. Policisti so takoj po obvestilu oškodovanke pregledali širšo okolico lokala in osumljenca kmalu izsledili. Na podlagi določil zakona o kazenskem postopku mu je bila odvzeta prostost. V postopku so policisti pri osumljenemu našli odtujen denar. Zoper osumljenega bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Prometna nesreča s smrtnim izidom

29. 6. 2013, ob 17.30 uri, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Prvomajski ulici v Rogaški Slatini. V nesreči je bil udeležen voznik osebnega avtomobila in voznica kolesa z motorjem. Do nesreče je prišlo, ko je voznik osebnega avtomobila zapeljal na desni rob vozišča in tam na robnik. Pri tem je vozilo odbilo v zrak, ter se je prevrnilo na streho. Med drsenjem po strehi je vozilo trčilo v voznico kolesa z motorjem, ki se je pravilno pripeljala nasproti. Voznica kolesa z motorjem je na kraju nesreča podlegla poškodbam, medtem ko se je povzročitelj lažje telesno poškodoval. Zoper povzročitelja bodo policisti podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Celju.

Vozili pod vplivom alkohola

Policisti PP Rogaška Slatina so imeli v preteklem tednu obilo dela z vozniki, ki so v cestnem prometu vozili pod vplivom alkohola.  Zoper vse kršitelje bodo policisti podali obdolžilne predloge na sodišče.

25. 6. 2013, v popoldanskem času, so policisti v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Zaradi znakov, da vozi pod vplivom alkohola, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Pri tem je alkotest  pokazal 0.77 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

27. 6. 2013, v večernem času, so imeli policisti v postopku voznika osebnega avtomobila, državljana Srbije, ki je z vozilom prekoračil hitrost. Odrejen mu je bil tudi preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je alkotest pokazal rezultat 0,61 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo v nadaljevanju odrejeno pridržanje.

30. 6. 2013, v večernem času, so policisti v okolici Rogaške Slatine ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so policisti ugotovili, da voznik kaže znake alkoholiziranosti. Zaradi tega so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, katerega pa je odklonil.

30. 6. 2013, v nočnem času, so policisti v okolici Rogaške Slatine ustavili voznico osebnega avtomobila, ki je kazala očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so ji odredili preizkus alkoholiziranosti, pri čemer je elektronski alkotest pokazal 0,88 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

 

 

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                            policijski inšpektor I