Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na Ponikvi drugič državne kmečke igre; mladi kmetje o svojem položaju (video)


Društvo podeželske mladine Šentjur je na Slomu pri Ponikvi po dveh letih znova gostilo državne kmečke igre, sicer 26. po vrsti. Najboljše ekipe iz regijskih tekmovanj so se pomerile v različnih spretnostnih in zabavnih igrah, ki jih je na koncu zmotil dež, kar pa ni skalilo navdušenja med udeleženci, ki so si ob zvokih ansambla Petka zabavo znali pripraviti tudi sami.

Tekmovalci so se pomerili v pobiranju krompirja z zavezanimi očmi, prenašanju jajc oz. balonov čez ovire, na koncu pa še v igri presenečenja. Domača ekipa je na koncu zasedla drugo mesto, zmagovalni pokal pa je odnesla ekipa iz dolenjskih Zbur.

Iz našega območja je v tekmovanju grabljic tretje mesto zasedla Urška Močnik iz šmarskega društva, v tekmovanju za naj kosca pa je bil drugi David Podkrajšek iz DPM Šentjur, tretji pa Jani Polajžer iz šmarskega DPM.

Oglejte si nekaj utrinkov z iger

Dan prej so na okrogli mizi o položaju mladih v kmetijstvu spregovorili tudi nekateri predstavniki tega stanu. Vabljeni k ogledu izjav predstavnikov kmetije Korenjak, kmetije Mastnak, ekološke kmetije Lepe njive in Jurija Oseta.

 

 

 

 

 

v: bR