Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

1.8.: Dvajset tisoč copat


Ugodna prodaja šentjurskih copat v Sloveniji ter Bosni in Hercegovini v šentjurski copatami so pred dnevi dosegli lep delovni uspeh. Izpolnili in presegli so polletni plan proizvodnje. Do konca leta se bo to poznalo tudi na osebnem dohodku zaposlenih. Predvidevajo, da bodo povečali v povprečju os. dohodek za 50 dinarjev. Hkrati s tem so letos na novo zaposlili 16 ljudi, od tega 15 žensk.

Kot so nam povedali so prodali mnogo copat v Sloveniji ter Bosni in Hercegovini. Največ zanimanja so pokazali kupci za tako imenovane »japonske copate«, ki so jih prodajali skupaj z lepo izdelano svileno vrečko. V copatami se v tem času pripravljajo, na novo serijo copat, in sicer jih bodo izdelali kar 20.000 parov.
Kljub tem uspehom v kolektivu niso povsem zadovoljni, ker jim – primanjkuje delovnih prostorov. Kaže, da bodo tudi ta problem kmalu rešili. V Šentjurju bodo pričeli graditi stavbo s poslovnimi prostori za trgovino. Stavbo kombinata pa bi naj kupil kolektiv Industrije lahke obutve, jo obnovil in tako dobil nove, mnogo boljše delovne prostore od sedanjih.

Celjski tednik, 1. 8. 1968