Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

ŠUDR-ovci so bili dobrodelni


 

Športno umetniško društvo Rifnik (ŠUDR) se lahko ponovno pohvali s svojim delovanjem, tokrat z dobrodelno akcijo, ki so jo organizirali za Novovaščana Tilna, ki se je hudo poškodoval v prometni nesreči. 

Za vse tiste, ki ne veste, se je prometna nesreča zgodila lani oktobra v okolici Dobja v nočnih urah, kjer je Tilen več ur ostal ukleščen v avtu, našli pa so ga šele v jutranjih urah. Njegovo življenje je viselo na nitki. Po končanem zdravljenju v bolnišnici in rehabilitacijskem centru Soča je prišel domov v oskrbo svoje mame. Zaradi neurejenega zdravstvenega zavarovanja mu niso dodelili nobenih fizioterapij v zdravilišču, ki bi jih nujno potreboval, da bi lahko začel okrevati. Ker pa si zdravljenja ne more privoščiti, so predsednik, člani Športno umetniškega društva Rifnik in krajani združili moči in 16. junija na igrišču v Novi vasi organizirali dobrodelni turnir v malem nogometu, kjer je igralo 7 ekip iz Nove vasi, Črnolice, Grobelnega in Kalobja. Pri igranju nogometa so se pridružili tudi njegovi sošolci. Ogleda tekem in druženja med vaščani pa se je udeležil tudi Tilen.

Namen dobrodelnega turnirja v malem nogometu je bil, da zberejo čim več prostovoljnih prispevkov, z njimi pa bodo Tilnu omogočili rehabilitacijo v zdravilišču Laško. Za zbrana sredstva se zahvaljujejo krajanom in vsem tistim, ki so poskrbeli za pogostitev: Ekološka kmetija Jenšterle, Leon Selič s.p., Prevozi Pegy, Krajevna skupnost Rifnik, Pekarna Benjamin Jager s.p., ŠKMŠ Šentjur in Barjans d.o.o.. Prostovoljni prispevki od pogostitve bodo prav tako namenjeni za zdravljenje Tilna. Ker je pri organizaciji sodelovalo in priskočilo na pomoč veliko ljudi, se predsednik ŠUDR-a, Jure Kristan, zahvaljuje vsem članom ŠUDR-a in ostalim krajanom, ki so nesebično pomagali pri pripravah in priskočili na pomoč Tilnu. Prav tako se zahvaljuje vsem zgoraj naštetim podjetjem, ki so darovali hrano in pijačo. Glede na to, da je bilo vloženega veliko truda, pa gredo zahvale tudi samemu predsedniku Športno umetniškega društva Rifnik, ki se je takoj odzval na pomoč Tilnu.

M.P.