Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Smrtna žrtev v prometni nesreči v Rogaški Slatini (dopolnjeno)


Danes ob 17.30 je na Prvomajski ulici v Rogaški Slatini prišlo trčenja med osebnim vozilom in motoristom. Ena oseba je bila v nesreči lažje poškodovana ena oseba pa je na kraju izgubila življenje.

V nesreči so posredovali reševalci NMP Šmarje pri Jelšah in gasilci PGD Steklarna iz Rogaške Slatine, ki so protipožarno in protinaletno zavarovali kraj nesreče, na vozilu odklopili akumulator in cestišče posuli z vpojnim sredstvom.

 

Naknadno dopolnjeno

V soboto, 29. 6. 2013, ob 17.28 uri, se je na Prvomajski ulici v naselju Rogaška Slatina zgodila prometna nesreča v kateri je umrla 61-letna voznica kolesa z motorjem. V naselju Rogaška Slatina je 30-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprimerne hitrosti vožnje z vozilom zapeljal na robnik ob desnem robu vozišča, kjer je po nekaj metrih vožnje trčil v betonske stopnice pri stanovanjski hiši. Ob trčenju je vozilo odbilo in obrnilo, tako da je padlo nazaj na vozišče Prvomajske ulice in prevrnjeno na strehi drselo v smeri predhodne vožnje. Pri tem je z zadnjim desnim delom trčilo v 61-letno voznico kolesa z motorjem, ki je v tistem času pripeljana nasproti, pravilno ob desnem robu vozišča. Ob trčenju je voznico kolesa z motorjem, ki je na glavi uporabljala varnostno čelado, odbilo preko hodnika za pešce, kjer je z glavo trčila v zid stanovanjske hiše. Pri tem je utrpela tako hude poškodbe, da je kljub nudeni nujni medicinski pomoči, umrla na kraju prometne nesreče. Voznik osebnega avtomobila je utrpel lažje poškodbe. Preizkušen je bil z elektronskim alkotestom Drager 6810 ARZL 0210, ki je po pravilno opravljenem preizkusu pokazal koncentracijo 1,04 mg/l alkohola na liter izdihanega zraka. S strani dežurnega preiskovalnega sodnika iz Celja, ki je bil navzoč pri ogledu kraja prometne nesreče, je bil odrejen in opravljen strokovni pregled z odvzemom krvi in urina za alkoholimetrično analizo. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bilo zoper voznika na podlagi 24. člena Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) odrejeno pridržanje. Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku (ZKP-1) je bilo povzročitelju prometne nesreče zaseženo vozniško dovoljenje, ki bo priloga h kazenski ovadbi.

Ogled kraja prometne nesreče so v navzočnosti dežurnega preiskovalnega sodnika in dežurne državne tožilke, opravili policisti Postaje prometne policije Celje, ki bodo zoper voznika podali kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

V letošnjem letu je na območju PU Celje umrlo dvanajst, v enakem obdobju lanskega leta pa devet udeležencev cestnega prometa.