Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarčani dvakrat zatresli mrežo velikega Dinama


dinamo smarjeTradicija. Zagrebški Dinamo, nogometni prvak Hrvaške in udeleženec prestižne lige prvakov v zadnjih dveh sezonah, je tudi letos sezono začel v Šmarju pri Jelšah. Tretjič so dobili tekmo proti tretjeuvrščeni ekipi 3. SNL – vzhod. Tretjič so se na tekmi proti prestižnemu nasprotniku izkazali tudi Šmarčani. Dva gola v zagrebški mreži sta potrditev truda in dobre sezone.

Po začetnih minutah je kazalo drugače. Vsi navijači se še niso dobro vsedli na tribuni športnega parka, navijaška skupina Bad Blue Boys – kakih 150 jih je prišlo čez mejo – še ni izobesila vseh plakatov na ograju ob igrišču, Dinamo pa je že vodil z 2:0. Domagoj Antolić je podal z desnega strani, Šime Vrsaljko je podaljšal, Ivan Krstanović pa brez težav z glavo žogo poslal v mrežo. Visoki napadalec Zagrebčanov je zadel še v 7. minuti iz bele točke. Dinamo je dominiral. Šmarčani so bili na začetku nekoliko izgubljeni. A niso se predali.

Firšt in Čuček za veselje polnih tribun
15. minuta. Kot za Šmarčane. Nekaj zmede v kazenskem prostoru in David Firšt na pravem mestu. 1:2. Šmarčani se vračajo v igro. “Zagotovo si bom ta gol zapomnil za vedno. Vsak dan ne moreš zadeti proti hrvaškemu prvaku. Še bolj sem vesel, ker mi lani ni uspelo izkoristiti izjemne priložnosti proti istemu tekmecu. Upam, da sem se zdaj oddolžil soigralcem in navijačem,” je po tekmi o svojem golu razmišljal Firšt. A to ni bilo edino presenečenje, ki so ga domači pripravili za kakih 800 navijačev. V 21. minuti je Goran Čuček izvajal strel iz kakšnih 35 metrov. Vzel je dolg zalet, nato pa preko živega zidu poslal pravo granato. Argentinski vratar Pablo Migliore je lahko le gledal, kako je žoga končala v stičišču vratnice in prečke. Izenačenje na 2:2 in vesele tribune. “Dobro igrajo. Vedno so izjemno motivirani proti Dinamu. Pravi tekmec za ta del sezone,” je igro Šmarčanov po tekmi hvalil bočni branilec Lucho Ibanez, eden najpomembnejših mož zagrebške ekipe.

V nadaljevanju je Dinamo upravičil izrazito vlogo favorita. Za vodstvo do polčasa je z izjemnim strelom iz roba kazenskega prostora poskrbel Domagoj Antolić. V začetku drugega dela so si Šmarčani sicer priigrali nekaj zrelih priložnosti, a jih je nekoliko spodrezal četrti gol gostov. Duje Čop je z bližine zaključil protinapad. Končni izid je po kotu v 71. minuti postavil Ivan Krstanović. “Na Rogli smo oddelali nekaj težkih treningov. Noge so bile težke. Kljub temu smo odigrali dobro. Vesel sem golov. Upam, da bo strelska forma trajala do prvenstvenih tekem,” je razmišljal po doseženem hat-tricku. Cilj Dinama v jesenskem delu sezone je jasen. “Ciljamo na ligo prvakov. Dvakrat nam je že uspelo. Na treningih se maksimalno trudimo, da bi to dosegli tudi letos,” je dejal Krstanović.

krstanovic
Ivan Krstanović, ki ga vse bolj povezujejo s Sheffield Wednesdayem, je zabil trikrat. Enkrat z bele točke

Razlika med ligo prvakov in 3. SNL
V zaključku tekme se je vse bolj poznala utrujenost, ki ji vroče vreme ni prizanašalo. Priložnost, da se predstavijo pred polnim stadionom so ob koncu tekme dobili tudi šmarski mladinci. Trener modrih je bil z videnim v Šmarju zadovoljen. “Prišli smo z Rogle in v Šmarju doživeli pravi temperaturni šok. Koristilo nam je, da smo po napornih treningih spet okusili tekmo. Novinci se dobro prilagajajo našemu sistemu,” je dejal trener Krunoslav Jurčić. Ekipo Šmarja je spoznal že dve leti nazaj na otvoritvi novega športnega parka. “Dobri so. Poseben motiv imajo, ko igrajo proti Dinamu. Napredujejo in imajo sistem. Verjamem, da so lahko z dobrim delom še boljši,” je tekmeca pohvalil član bronaste hrvaške reprezentance iz svetovnega prvenstva 1998. 

“Izjemna čast je, da lahko gostimo tako renomiran klub. Danes je bil izjemen ambient z veliko gledalci. Izpolnili smo oba cilja. Zatresli smo mrežo. In to dvakrat. Svojo priložnost pa so dobili tudi mlajši igralci. Dinamo ima kvaliteto in dovolj igralcev, da igra z dvema ekipama. Mi tega nimamo in na koncu se fizično nismo več mogli kosati z njimi,” je bil po tekmi zadovoljen šmarski strateg Ibrahim Neskić. “Mogoče smo z malo preveč spoštovanja krenili v tekmo. Po prvih prejetih golih me je bilo strah, da se nam bo zgodila katastrofa. A vrnili smo se, pokazali da znamo igrati in dvakrat zadeli. Ekipa Šmarja iz te sezone je zagotovo najboljša ekipa, v kateri sem igral,” pa je nedeljsko predstavo ocenil David Firšt.

dinamo tribune
Ob gostovanju uglednega nasprotnika so bile tribune polne

NK Šmarje pri Jelšah : GNK Dinamo Zagreb 2:5 (2:3)
Firšt (15′), Čuček (21′); Krstanović (4′, 7′ – 11m, 71′), Antolić (30′), Čop (61′)

Postava Šmarja: Pepelnak – Oparenović, Čuček, Vraničar, Drofenik – Mauher, Jančić, Neskić, Asllanaj – Firšt, Mraz (igrali so še: Jesenko, Debelak, Čakš, Deučman, Zdovc, Štolcer, Šrimpf, Bevc, Jagodič, Žaberl, Pondelak, Stoklas)

Postava Dinama: Migliore – Vrsaljko, Jedvaj, Addy, Ibanez – Ademi – Beqiraj, Husejinović, Antolić, Krstanović – Kramarić (igrali so še: Jajalo, Leko, Perić, Pivarić, Pamić, Brozović, Rukavina, Čop)

dinamo smarje
V Šmarje pri Jelšah je prišlo tudi kakih 150 članov navijaške skupine BBB, ki so še vedno na bojni nogi z upravo kluba in Zdravkom Mamićem

Dopoldan na dan tekme so Dinamovci v osvežujočem hladu Rogle  takole zavzeto trenirali:

t/f: Marko Kovačevič