Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

24. 6.: Rigelnik prišel v Šentjur, ministra pa ne


Ali smo se v državi zmožni soočiti s sedanjim stanjem in raznovrstnimi težavami ali pa se podajamo v vprašljivo prihodnost? Gre za pomislek predsednika slovenskega parlamenta mag. Hermana Rigelnika, ki se je pretekli teden udeležil pogovora v šentjurskem Alposu.

Predsednik občinske vlade Ladislav Grdina je obširno predstavil sedanji trenutek občine, kjer ugotavljajo na eni strani ugodne rezultate (nova delovna mesta in večji izvoz), na drugi pa se nikakor ne morejo rešiti bremena slabe gospodarske razvitosti. Veliko pove že podatek, da so vse regionalne ceste asfaltirane le do šentjurskih občinskih meja.

Napovedanih predstavnikov vlade, ministrov Mihe Jazbinška ter dr. Maksa Tajnikarja ni bilo, zato jo je predstavljal le državni sekretar za področje industrije dr. Ivo Banič. Ta je zavrnil šentjurske trditve, da je železarna Štore, ki zaposluje kozjansko nekvalificirano delovno silo, v primerjavi z jeseniško, zapostavljena. Rigelnika so posebej zadolžili , naj v Ljubljani spomni na perečo ekološko problematiko v Šentjurju ter na načrte za posodobitev Alposove sežigalnice.

Novi tednik, 24. 6. 1993