Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Šentjurju 20. regijske igre Specialne olimpijade celjsko-koroške regije (foto in video)


Minulo soboto so v Športnem parku Šentjur potekale že 20. regijske igre celjsko-koroške regije za osebe z motnjo v duševnem in telesnem razvoju. V sodelovanju s Specialno olimpiado Slovenije je organizacijo prevzel Varstveno delovni center Šentjur, enota Šentjur.

Na igrah se je predstavilo kar šestnajst ekip, ki jih je sestavljajo 250 športnikov in njihovih trenerjev. Športniki so se pomerili v atletiki (teki, skok z mesta in z zaletom ter met žogice), v elementih košarke in nogometa. Najhitrejših pet v posameznih disciplinah je prejelo medalje, ostali pa priznanja za sodelovanja. 

Videoutrinek z otvoritvene slovesnosti

 

 

Specialna olimpiada je način življenja oseb z motnjami v duševnem razvoju, pa tudi njihovih družin in programov. Slednji s tem ohranjajo psihofizičnih sposobnosti in vsesplošno socializacijo. Slogan specialno-olimpijskega gibanja se glasi: “Pustite mi zmagati, če pa ne morem zmagati, naj bom pogumen v svojem poskusu.” 

Tekmovalce in obiskovalce je pozdravil šentjurski podžupan Robert Polnar, ki je tekmovalcem tudi podelil medalje, za glasbo je poskrbela Teja Leskovšek. Po končanem tekmovanju je sledilo druženje z zabavo.

Vse rezultate 20. regijskih iger celjsko-koroške regije si lahko ogledate na tej povezavi (klik!). 

 

Pred kamero smo povabili direktorja VDC Šentjur Leona Štembergerja, ki nam je zaupal več podrobnost o prireditvi. Vabljeni pa tudi k ogledu galerije fotografij (klik!), ki smo jih posneli na dogodku.

 
v/t/f: eH