Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športna zveza Rogaška z novim vodstvom


Na redni volilni skupščini so člani Športne zveze Rogaška Slatina, predstavniki športnih društev, izvolili novo vodstvo zveze za naslednje štiriletno mandatno obdobje.

S veliko večino glasov je novi predsednik postal Matjaž Ošlak, ki sta ga za to mesto predlagala Košarkarski klub Rogaška in Športno društvo Kostrivnica. Drugi kandidat za predsednika je bil Elio Artič, ki ga je prelagalo Društvo plesnih dejavnosti Rolly. Na skupščini so izvolili tudi nov izvršni odbor, ki ga bodo poleg predsednika in sekretarja zveze sestavljali še: Roman Bastašič, Vili Friškovic, Roman Potisk, Nermin Porić in Dragan Šučur. Izvolili so še nov nadzorni odbor ter disciplinsko komisijo. Ošlak je tretji predsednik slatinske športne zveze v njeni 16-letni zgodovini – prvi je bil Milan Bastašič, drugi Branko Pucelj, oba sta bila na tem položaju dva mandata, kolikor po statutu športne zveze lahko traja mandat enemu predsedniku.

Poleg volitev so na skupščini ocenili delo v zadnjem mandatu in si začrtali delo vnaprej. Dosedanji predsednik Branko Pucelj je v poročilu o delu v zadnjih štirih letih izpostavil dobro sodelovanje z občino in vsemi društvi, člani športne zveze. Sodelovali so pri nastanku dveh novih društev, ker sta dva medtem prenehala z aktivnim delovanjem je sedaj v ŠZ Rogaška včlanjenih 23 športnih društev. Aktivno so pomagali pri reševanju težav v Nogometnem klubu Rogaška ter pri pripravi novega pravilnika, s katerim Občina Rogaška Slatina financira delovanje športa v občini. Sodelovali so tudi pri gradnji nekaterih športih objektov – balinarska dvorana Balinček, nogometno igrišče v Negonju, garderobni objekt pri igrišču v Kostrivnici …

Ob tem so izvajali redni program, kjer izstopajo izbor športnika leta v občini, izvedba Rogaškega teka, aktivnosti za otroke med počitnicami, organizacija rekreativnih lig v malem nogometu…

Da bo zveza podobno delovala tudi v prihodnje je poudaril nov predsednik in izpostavil ureditev nove spletne strani, na kateri bodo informacije o celotnem športu v občini. Delovanje športne zveze je pohvalil župan občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, ki je omenil, da v občinskem proračunu za letos niso znižali sredstev, namenjenih za šport, čeprav so iz državnega proračuna dobili za 15 % manj finančnih sredstev kot leto prej.

*na sliki novi predsedniki ŠZ Rogaška; J. S.