Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznik KS Podčetrtek v znamenju podelitve plakete zaslužnemu občanu (foto)


V soboto, 18. maja, je pred Gasilskim domom Podčetrtek potekalo praznovanje KS Podčetrtek, obenem pa je potekalo meddruštveno tekmovanje za memorial Franca Renierja in Majska noč z ansamblom Rubin. Letošnje praznovanje so nadgradili s podelitvijo plakete najzaslužnejšemu krajanu za razvoj KS Podčetrtek, Janezu Kovačiču. 

Zbrane je nagovoril predsednik KS Podčetrtek Boštjan Misja, ki je izrazil veselje nad pred dvema letoma zadanim ciljem, da obudijo praznik krajevne skupnosti. Sadovi zastavljenih ciljev se po besedah Misje že kažejo v praksi. Prav tako pa ga veseli dejstvo, da pri praznovanju pomagajo in aktivno sodelujejo člani Prostovoljnega gasilskega društva Podčetrtek. Slednje je najlepši dokaz, da sodelovanje z različnimi društvi in organizacijami prinaša dobre rezultate, ki se manifestirajo na takšnih in podobnih prireditvah.

Pred mikrofon je stopil tudi župan Peter Misja, ki se je zahvalil vsem sodelujočim pri prireditvah in izpostavil projekte, ki so bili realizirani v času med lanskim in letošnjim praznikom KS. Župan je še omenil, da bo Podčetrtek tudi letos gostitelj odmevnih prireditev, kot so 60. jubilejni Gostinsko turistični zbor, Dnevi slovenskega turizma ter zaključne prireditve Slovenija moja dežela, lepa in gostoljubna. Ob tem je občane Podčetrtka povabil na prihajajočo prireditev v Zagorska Sela, ki bo 30. junija letos, ko bo Hrvaška vstopila v EU. Ob koncu je čestital vsem krajankam in krajanom ter jim zaželel uspešno delo tudi v bodoče.

Po uradnem delu in razglasitvi rezultatov gasilskega tekmovanja je sledil zabavni del
Po uradnem delu in razglasitvi rezultatov gasilskega tekmovanja je sledil zabavni del

Predsednik KS Podčetrtek Boštjan Misja je za dolgoletno uspešno predsedovanje krajevni skupnosti, sodelovanje pri vodenju projektov, izjemen doprinos k razvoju KS Podčetrtek skupaj z županom plaketo podelil Janezu Kovačiču, ki se je zahvalil za prestižno nagrado in poudaril, da je ponosen na naslednike, ki sedaj vodijo občino Podčetrtek in to na način, ki žanje prave rezultate.

Zbrane je pozdravil tudi predsednik PGD Podčetrtek Jernej Kovačič, ki si še v prihodnje želi tako dobrega sodelovanja z Občino in Krajevno skupnostjo, kot je bilo v zadnjih letih. Zbrane je povabil, naj z njimi počakajo vse do razglasitve rezultatov ter nato vse do jutranjih ur, ko se bodo lahko zabavali ob zvokih ansambla Rubin. Pred koncem uradnega dela praznovanja KS Podčetrtek sta na plesišče prišla še mlada plesalca plesnega kluba Podčetrtek.

 

Za kulturni program uradnega dela praznovanja so poskrbeli člani Vokalne skupine Osti jarej ter pevci MoPZ Terme Olimia.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na večernem delu praznovanja.

t: eH

foto: Karnem Cvirn in eH

Vir: Karmen Cvirn