Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Srečanje starodobnikov v Šentjurju (foto, video)


Klub starodobnikov Večno mladi Šentjur je tudi letos priredil tradicionalno, že sedmo srečanje starodobnikov. Prireditev je tako kot vsako leto potekala na železniški postaji v Šentjurju.

Klub starodobnikov Večno mladi Šentjur je tudi letos pripravil že tradicionalno sedmo srečanje starodobnikov. Zbrani obiskovalci so si oči napasli na izredno lepo ohranjenih  in restavriranih vozilih različnih znamk in letnic. Tudi letos je bilo največ avtomobilov, manjkali pa niso niti tovornjaki, kombiji in motorji. Pri slednjih je bil najatraktivnejši motor ameriškega proizvajalca z letnico 1942 – takšne motorje so med drugo svetovno vojno s padali spuščali vojakom na frontah.  

 

 

Dogajanje se je pričelo s prihodom vozil na železniško postajo, nato pa so lastniki jeklenih lepotcev le-te predstavili preštevilnim obiskovalcem. Med 9.30 in 10. uro so vozila zapeljala skozi »slavolok« na svojo panoramsko vožnjo proti Vojniku in nato nazaj proti prizorišču osrednjega dogajanja v Šentjurju. 

Zbrani množici obiskovalcev se je tudi letos s svojimi starodobnimi kolesi predstavilo društvo  Rovtarji iz Škofje Loke, manjkale niso niti članice zumba skupine, za zabavo, ki je trajala do 16. ure, pa je poskrbel ansambel Petka iz Šentjurja. Vsa vozila je pred panoramsko vožnjo blagoslovil šentjurski župnik g. Čonč in jim poklonil podobice s fotografijo papeža Frančiška. 

 

 

Vabljeni k ogledu fotogalerije(KLIK!)

t/f/v: Dejan Hribernik