Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 23. 4. 2013


Zasegli vozilo

Policisti PP Rogaška Slatina so 19.4.2013 v Rogatcu vozniku zaradi vožnje vozila v času izrečenega ukrepa prepovedi vožnje zasegli osebni avtomobil. Zoper  voznika so policisti podali obdolžilni predlog na sodišče.

Prišlo je do pretepa

20.4.2013 so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je v bližini lokala v Rogaški Slatini prišlo do pretepa. Policisti so na kraju ugotovili, da je ob odhajanju iz lokala prišlo do spora med dvema gostoma, pri čemer je besedni dvoboj prerasel v fizično obračunavanje. Eden izmed kršiteljev se za ukaze policistov, da naj preneha s kršitvijo, ni zmenil, temveč je želel nadaljevati s kršitvijo, pri tem pa je policistom izrekel več žaljivk. Policisti so zoper njega uporabili prisilna sredstva in odredili pridržanje do streznitve, prav tako mu je bila izrečena globa zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru.

Vozili pod vplivom alkohola

Policisti PP Rogaška Slatina so v preteklem tednu ustavili in kontrolirali 2 voznika osebnih avtomobilov, pri katerih je bilo v postopku ugotovljeno, da vozita pod vplivom alkohola. Eden izmed njiju je bil še voznik začetnik, ustavljen in kontroliran je bil 19.4.2013. Pri preizkusu alkoholiziranosti je alkotest pokazal 0,33 mg/l alkohola v organizmu po izdihanem zraku.

Drugega voznika so policisti ustavili in kontrolirali 21.4.2013. V postopku je vozniku alkotest pokazal 0,65 mg/l alkohola v organizmu po izdihanem zraku. Zoper oba voznika so policisti podali obdolžilna predloga na sodišče.

 

                                                          Andrej Debelak

                                                           pomočnik komandirja  

                                                         višji policist I