Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 10. 4. 2013


Prometna nesreča s telesnimi poškodbami

6.4.2013, v večernem času, se je na lokalni cesti Rogatec-Sv. Florijan zgodila prometna nesreča in sicer je voznik osebnega avtomobila zapeljal z vozišča in trčil v drevo. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom ter zapeljal z vozišča in trčil v drevo. V nesreči sta se voznik in sopotnica lažje telesno poškodovala. Vozniku so policisti izrekli globo zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa.

Vozili pod vplivom alkohola

Policisti PP Rogaška Slatina so imeli v preteklem tednu večkrat opravka z vozniki v cestnem prometu, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Tako so 6.4.2013 malo po 12. uri v okolici Rogaške Slatine ustavili in kontrolirali voznika osebnega avtomobila, ki je kazal znake alkoholiziranosti. Policisti so mu odredili preizkus z alkotestom, ki je pokazal, da ima 1,09 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bila nadaljnja vožnja prepovedana, prav tako so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper voznika je bil podan obdolžilni predlog na sodišče.

Istega dne, v popoldanskem času, so policisti v okolici Rogatca ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa se ni zmenil za znake policistov ter je pospešeno odpeljal naprej. Policisti so voznika uspeli ustaviti v Rogaški Slatini. V postopku je bilo ugotovljeno, da vozi vozilo pod vplivom alkohola, saj je alkotest po opravljenem preizkusu pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo z obdolžilnim predlogom posredovali na sodišče. Vozniku so policisti izrekli tudi globo zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa.

9.4.2013, v popoldanskem času, so policisti v Rogaški Slatini ustavili in kontrolirali voznico osebnega avtomobila. V postopku so policisti ugotovili, da kaže znake alkoholiziranosti, zato so ji odredili preizkus z alkotestom. Pri preizkusu je alkotest pokazal 0,58 mg/l alkohola v organizmu. Voznici so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo, prav tako so ji odvzeli vozniško dovoljenje, ki bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na sodišče. 

 

                                                           Boštjan Debelak

                                                           komandir policijske postaje

                                                           policijski inšpektor I