Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športni spektakel: KŠŠO trojke


Letošnje leto se v Sloveniji vse vrti okoli oranžne žoge in košarke, saj bomo med 4. 9. in 22. 9. 2013 gostili Evropsko prvenstvo v košarki. Ker je Klub študentov šmarske regije in Obsotelja po srcu tudi košarkar, so se odločili, da bodo priredili športno prireditev KŠŠO TROJKE. Potekala bo 27. aprila 2013 v Športni dvorani Rogaška Slatina.

Projekt je namenjen vsem mladim, mladim po srcu, otrokom in seveda tistim, ki imajo radi košarko. Izvedli bodo tekmovanje v 3na3, otroški poligon, plesne in glasbene točke, razne košarkarske aktivnosti in številne nagradne igre. Glavna nagrada za zmagovalno ekipo v TROJKAH so karte za polfinalno tekmo EuroBasketa 2013 in navijaški paket.

Tovrsten projekt podpira g. župan Rogaške Slatine, mag. Branko Kidrič, ki je ob tem povedal:

“V košarki sem prisoten že od osnovne šole. Več kot dvajset let kot igralec, v zadnjem obdobju pa kot športni funkcionar. Ocenjujem, da sem z ukvarjanjem s športom pridobil izkušnje dela v skupinah, se naučil prenesti poraz in pridobil zmožnosti prilagajanja soigralcem oziroma drugim ljudem.
Vsem mladim svetujem, da se v čim večjem obsegu in v vsakem prostem času ukvarjajo s športom, pa katerikoli že bil. S tem bodo pridobili vrednote, ki so pomembne za vsakdanje  življenje, prvenstveno pa jim bo fizična kondicija pripomogla k premagovanju vsakodnevnih težav in stresnih obremenitev.«

Vrhunska domača skupina Skupina MI2: »Člani glasbene skupine Mi2 se pridružujemo podpornikom projekta KŠŠO trojke, v katerem se bodo mladi pomerili v spretnostih s košarkaško žogo in se nasploh dobro imeli. Da šport krepi srce in duha je obče znano dejstvo, da kdor meče na koš, slabo ne misli, pa pridodajamo Mi2.  Tudi sami smo se »v svojih najboljših letih« kar pogosto preganjali po asfaltu in parketu ter si na ta način priskrbeli odličen alibi za kakšno postrekreacijsko pivo, ki je obvezno sledilo našim športnim naprezanjem. Zato, staro in mlado, ne zamudi turnirja KŠŠO trojk, če ne kot tekmovalec, pa vsaj kot opazovalec!«

Podporniki KŠŠO TROJK so tudi domači vrhunski športniki:

Tina Bastašič: “S košarko sem se prvič srečala že pri petih letih, tako da me spremlja že kar velik del mojega življenja. Najprej sem jo trenirala zgolj zaradi druženja in zabave, vendar mi je podenje za žogo med dvema obročema kmalu zelo prirastlo k srcu. Svojo športno pot sem začela v Rogaški Slatini, jo nadaljevala v Celju, trenutno pa igram za ekipo v Mariboru, kjer tudi študiram. V košarki uživam in trenutno predstavlja del mojega vsakdana. Podpiram projekt KŠŠO trojke, saj je lepo videt, da se mladi družimo preko košarke.”

Željko Jotič: “Košarka mi pomeni ogromno, saj je to moj način preživljanja. Z njo se trenutno ukvarjam profesionalno, zato je torej zame ogromna stvar. Za mlade je pomembna predvsem zaradi spoznavanja s koordinacijo,fiziko in logiko človeka. Pomembna pa tudi zato, da vse te mlade ljudi popelje na prava življenjska pota. Podpiram takšen projekt, in spoštujem ljudi, ki takšne projekte organizirajo, kajti lepo je videt ljudi, ki vsem ljudem želijo pokazati le najboljše, in jih vabijo na tako za človeka odličen dogodek.”

Tadej Ferme: «Košarka mi pomeni ogromno. Že kot otrok sem užival v treningih, ki so sedal že način življenja. Tega ne bi zamenjal. Mladi potrebujejo košarko in športe na splošno vedno bolj, saj jih to povezuje, spoznavaš prijatelje in uživaš. Še posebej zabavno je to ta dogodkih kot je KŠŠO trojke, kjer lahko igraš proti ostalim ljubiteljem košarke različnih starosti, proti katerim nimaš priložnosti igrati vsak dan, predstaviš svoje znanje, sposobnosti. Projekt podpiram in upam, da jih bo še več v prihodnosti, še posebej ker se tega ne morem udeležiti zaradi svoje tekme.«

Udeležite se dogodka kot ekipa ali kot akrobatska/plesna skupina ali pa kar kot navijači, gledalci, saj bo prav za vsakega nekaj. Več o tem kaj se bo dogajalo na samem dogodku in o prijavah ekip, ki potekajo do 24. aprila, najdete na spletni strani www.ksso.si ali na FB strani Klub KŠŠO.