Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ob zaključku projekta Podčetrtek 20 plus predstavili turistične in kadrovske novitete (foto in video)


V začetku tedna je v Termah Olimia – Wellness hotel Sotelia potekala novinarska konferenca ob zaključku projekta »Združevanje turistične ponudbe na območju Podčetrtka in okolice« – Podčetrtek 20 plus.

Predsednik nadzornega sveta Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje, GIZ, Zdravko Počivalšek, nekdanja direktorica Turizma Podčetrtek Fanika Šket, župan občine Podčetrtek Peter Misja in novi direktor Turizma Podčetrtek Boštjan Misja so prisotnim predstavili novosti s področja GIZ turizma, kadrovskih prenovah, novostih projekta Podčetrtek 20 plus, vizije in cilje pa je predstavil tudi novi direktor Turizma Podčetrtek, Boštjan Misja.

Počivalšek je najprej predstavil aktivnosti lokalne turistične organizacije (LTO) Turizem Podčetrtek, ki se je že lani v komunikacijskem smislu povezala z občinama Bistrica ob Sotli in Kozje. V bližnji prihodnosti želijo aktivnosti razširiti in se povezati še z občino Rogaška Slatina, saj gre po mnenju Počivalška za lokacijsko in vsebinsko povezanost.  

S 1. aprilom je lokalna turistična organizacija Turizem Podčetrtek doživela kadrovsko prenovo, saj je zdaj že nekdanjo direktorico Turizma Podčetrtek Faniko Šket, ki se je upokojila, zamenjal Boštjan Misja. Slednji je bil po besedah Počivalška in odločitvi nadzornega odbora LTO  izbran kot najprimernejši kandidat. Iskali so namreč osebo, ki bo v prvi vrsti delovala povezovalno, mora biti tudi prodajno orientirana, svoje delo mora opravljati z veseljem in predanostjo. Vse te zahteve po besedah Počivalška izpolnjuje izbrani kandidat. 

Nekdanja direktorica Turizma Podčetrtek Fanika Šket je predstavila projekt Podčetrtek 20 plus z daljšim naslovom “Združevanje turistične ponudbe na območju Podčetrtka in okolice”. Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli, Kozje, GIZ, je nosilec omenjenega projekta z akronimom Podčetrtek 20 plus. Projekt je bil odobren v okviru 4. javnega poziva »LAS Obsotelje in Kozjansko« za izbor projektov za izvajanje Lokalne razvojne strategije 2007-2013 in je vsekakor pripomogel k dodatni promociji območja Podčetrtka in okolice ter bo z oblikovanim turističnim vodnikom in osveženo spletno stranjo obiskovalce popeljal na ogled tega konca Slovenije.

Zdravko Počivalšek, Fanika Šket, Boštjan Misja in Peter Misja so se ozrli v preteklost, obenem pa smelo zrejo v prihodnost
Zdravko Počivalšek, Fanika Šket, Boštjan Misja in Peter Misja so se ozrli v preteklost, obenem pa smelo zrejo v prihodnost

V projektu so poskrbeli za celovito predstavitev turistične ponudbe na območju 20 km in več od Podčetrtka. Skupna promocija je nadgradnja povezovanja turistične ponudbe na širšem območju in spodbuda za vzpostavitev dodatne turistične ponudbe na podeželju, kjer je vsekakor še veliko priložnosti za razvoj novih dopolnilnih dejavnosti na kmetiji v povezavi s ponudbo turističnega gospodarstva.

Projekt je bil uspešen in pomemben predvsem zaradi končnih rezultatov, ki jih je prinesel, in to so: brošura Podčetrtek 20+ v nakladi 32.000 kom, ki je prevedena v šest jezikov (slovenski, nemški, angleški, hrvaški, italijanski in ruski jezik), nov promocijski material območja (USB ključki z naloženo brošuro v elektronski obliki in promocijskimi vrečkami), v sklopu projekta pa je bila nadgrajena tudi destinacijska spletna stran: www.turizem-podcetrtek.si. Celotna vrednost projekta je znašala 29.362 €, od tega je bilo nepovratnih sredstev 4. osi (sredstva LEADER) 21.860 €.

Ob koncu srečanja je vizije in cilje dela predstavil novi direktor LTO Turizem Podčetrtek Boštjan Misja. Prenova, modernizacija in nadgradnja spletne strani je prva od nalog, ki si jih je zastavil. Svoje cilje bo usmeril tudi izobraževanju lokalnega prebivalstva v smislu delavnic, kjer se bodo poleg jezikov izobraževali v smislu prodaje različnih artiklov. Že v naslednjem letu bodo promocijo usmerili v tujino, predvsem na Hrvaško, seveda pa tudi v druge sosednje države. Dotaknil se je tudi večjih prireditev, med katerimi je izpostavil Lovrenčev sejem, ki je po njegovem mnenju trenutno premalo izpostavljen in prepoznaven. Z usmerjenostjo v promocijo ga želi dvigniti na višji nivo, kar posledično pomeni več obiskovalcev in večjo prepoznavnost. 

Boštjan Misja bo vse moči usmeril povezovanju in dobrem sodelovanju s turističnim gospodarstvom, lokalnim prebivalstvom in sosednjimi občinami, saj je po njegovem mnenju ravno to ključ do uspeha, do dviga turizma na višji nivo.

Zadnji je spregovoril župan občine Podčetrtek Peter Misja, ki se je med drugim osredotočil na izgradnjo kolesarskih stez na območju LTO Turizem Podčetrtek. Omenil je tudi, da so pred kratkim sprejeli sklep o rušitvi kašče in obnovi gradu Podčetrtek. Poleg številnih projektov je izpostavil čistilno akcijo Vonarskega jezera, ki se bo odvijala 4. maja in pozval občane, da se akciji pridružijo.

Tudi ekipa našega portala želi Faniki Šket obilo užitkov in veselja v pokoju, novemu direktorju pa moči in uspehov na poti do realizacije zastavljenih ciljev. 

Vabljeni k ogledu spodnjega video posnetka, kjer lahko prisluhnete izjavi novega direktorja LTO Turizem Podčetrtek Boštjanu Misji.

 
v/t/f: eH