Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

18. 4.: Krvavo slavje


Letošnja praznovanje velikonočnih praznikov je bilo kljub opozorilom obogateno z izredno velikim številom nesreč, ki so se pripetila ob streljanju s karbitom ali drugimi vnetljivimi snovmi. Najhujša nesreča se je pripetila v Bukovju pri Slivnici, občina Šentjur, kjer sta popoldne izgubila življenje 11-letni Branko Tajnšek in 14-letni Alojz Pungaršek, oba doma iz Bukovja. V 40 litrskem sodu sta zažgala acitilen. Pri enem izmed strelov je sod odskočil in zadel otroka v glavo tako močno da sta bila takoj mrtva. Ivan Romih in Janez Pungaršek, ki sta prav tako sodelovala pri streljanju sta k sreči ostala nepoškodovana.

V Lokarju pri Šentjurju je bil hudo poškodovan 13-letni Boris Tržan, doma iz Hrastnika. Ulica 1. maja št. 8. Boris Tržan je skupaj z Avgustom Vrečkom zažigal acitilen v sodu, katerega je razneslo in vrglo v Tržana, ki ima hudo poškodovano glavo.

Pri povzročanju eksplozij z raznimi vnetljivimi snovmi je bilo v soboto in nedeljo ranjeno še 35 ljudi. K sreči so ti dobili le lažje poškodbe.

Celjski tednik, 18. 4. 1968