Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Naravna skrb za vrt in cepljenje dreves


Ste se kdaj preizkusili v cepljenju dreves? Še vedno vrtnarite na star način, s strogo ločenimi gredicami? V okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje je na tokratnem srečanju potekalo predavanje, ki spodbuja vrtnarjenje v sodelovanju z naravnimi zakonitostmi, vodil pa ga je Ignac Mauer. Predavatelj, ki se že od malih nog ukvarja z vrtnarstvom in vsem, kar je s tem povezano, ima poleg znanja iz šole še veliko izkušenj, ki si jih je pridobil med delom v tujini, predvsem na Nizozemskem.

Ker ljudje še premalo poznajo način življenja, pri katerem gremo z roko v roki z naravo, je predavatelj predstavil različne pristope k pojmu permakultura. Udeleženci so spoznali pomen mulčenja in kako dobro skrbeti za zemljo. Še posebej pomembno je bilo sporočilo, da je potrebno zmanjšati razdaljo med ljudmi in naravo. Teoretičnemu delu je sledil prikaz cepljenja, slušatelji so tudi sami dobili cepiče in se preizkusili v praksi.

Prihaja pomlad, z njo pa tudi delo na vrtu in v sadovnjaku. Naslednje srečanje udeležencev Univerze za tretje življenjsko obdobje bo tudi pomladno obarvano – vsi člani so povabljeni na kavico v kavarno Center.