Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Rogaška Slatina, Rogatec in Podčetrtek opozarja na pravilno ravnanje z odpadki


Prišla je pomlad in čas, ko pospravljamo svoje domove in njihovo okolico. Velikokrat se nam nabere kar nekaj stvari, za katere ne vemo, kam z njimi. Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Rogaška Slatina, Rogatec in Podčetrtek opozarja, da odpadkov ni dovoljeno odlagati v naravno okolje.

Posebej je v naravno okolje nevarno in prepovedano odlagati ali celo zakopavati nevarne odpadke, kot so odsluženi akumulatorji, baterije, salonitne plošče, barve in topila, kemikalije, olja in masti, pesticidi, pralna in kozmetična sredstva, ki vsebujejo nevarne snovi, zdravila, neonske cevi, oz. vse, kar je opremljeno s simboli za nevarne snovi in njihovo embalažo.

Veliko obremenitev za okolje predstavljajo tudi kosovni odpadki, ki zaradi svoje velikosti, oblike ali teže niso primerni za prepuščanje v zbirnih posodah ali vrečkah za odpadke.

V tem času bodo delavci javnega podjetja za komunalne storitve OKP iz Rogaške Slatine še posebej pozorni na spoštovanje pravilnega ločevanja odpadkov. Poleg njih bo nadzor izvajal tudi Medobčinski inšpektorat in redarstvo omenjenih občin, ki bo zoper kršitelje prepisov in tudi lastnike zemljišč ustrezno ukrepal. Ob tem vse lastnike zemljišč opozarjajo, da so dolžni odpadke s svojih zemljišč odstraniti na za to določena mesta.

Prav tako so vsi občani vabljeni k sodelovanju akcij čiščenja okolja, ki ga bodo razne lokalne organizacije in občine organizirale v soboto, 23. marca. Občani lahko kršitelje, ki odpadke nedovoljeno odlagajo v naravno okolje prijavijo Medobčinskemu inšpektoratu in redarstvu omenjenih občin na tel. št. 03 81 81 701 ali 041 65 95 99.

Občane navedenih občin obveščajo, da lahko informacije o ločevanju in odlaganju odpadkov dobijo na brezplačni tel. št. javnega podjetja za komunalne storitve OKP iz Rogaške Slatine, 080 12 09 in na spletni strani www.okp.si. Odpadke lahko občani navedenih občin dostavijo tudi v Zbirni center Tuncovec vsak delavnik med 8. in 16. uro, ob sobotah pa med 8. in 13. uro.

Globa za kršitelje, ki ne bodo spoštovali veljavnih predpisov glede ločevanja odpadkov za fizično osebo znaša 400 eurov.