Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

10. obletnica plesne šole Podčetrtek (foto,video)


Tretji petek v mesecu marcu je ime prav posebno težo za Plesni klub Podčetrtek. Obeležili so namreč že desetletnico njihovega aktivnega in uspešnega delovanja. V ta namen so pripravili prav posebno druženje, kjer, temu primerno, ni manjkalo plesa, glasbe, zabave, hrane, pijače in nenazadnje tudi druženja.
 
Prireditev, ki jo je vodila Maja Ratej, je bila glasbeno izjemno pestra. Slišati je bilo mogoče vse od narodno-zabavnih Toplarjev, cerkvenega mešanega pevskega zbora iz Podčetrtka, moškega pevskega zbora Term Olimia, vokalno-instrumentalne skupine Il deci iz Doma upokojencev Šmarje do vokalne skupine Osti jarej iz Podčetrtk.
 
Vsekakor pa je bil ob tej priložnosti v ospredju ples. XX parov iz različnih plesnih šol je pokazalo, plesno-umetniške gibe salse, rumbe, jiva, angleškega in dunajskega valčka.
 
Plesalcem in gledalcem je zaželel dobrodošlico župan Občine Podčetrtek Peter Misja, prav tako pa sama predsednica plesnega kluba Ksenija Antlej Stojaković. Oba sta se dotaknila tudi nekaj zgodovinskih dejstev o sami ustanovitvi kluba, njegovem delovanju in uspehih, ki so jih v teh letih dosegli. 
 
Težko pa je bilo spregledati govorca Franja Kozarja, ki se že kar 67 let ukvarja s plesom, hkrati je njegov velik ljubitelj, oboževalec in kritik. Danes, ko ni več med aktivnimi plesalci, je njegova vloga še toliko bolj pomembna, saj zaseda sodniški stolček na najbolj znanih plesnih tekmovanjih.
 
Nekaj plesnih in glasbenih točk si lahko ogledate v spodnjih posnetkih.
 
 
 
Več fotografij najdete v naši bogati fotogaleriji.
 
t/f/v: ŠR