Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

10. 3.: Manjka razvojnih programov


Prejšnji teden so se predstavniki šentjurske občine sestali s predsednikom Zbora združenega dela Vojkom Dvojmočem in predsednikom Zbora občin republiške skupščine Vladom Brglezom. V delovnem razgovoru so ocenjevali uspešnost delegatskega sistema v občini in delegacij za republiško skupščino, posebej pa gospodarski položaj v občini.

Šentjurska občina je po ustvarjenem družbenem proizvodu na prebivalca v letu 1986 zdrsnila na zadnje mesto v republiki, zato so prav razvojnim možnostim namenili največ pozornosti. Ugotovili so, da v šentjurski občini ne manjka samo denarja, ampak je veliko bolj pereče pomanjkanje razvojno perspektivnih proizvodnih programov. Le-te naj bi Šentjurčani v prihodnje iskali s pomočjo območne in republiške gospodarske zbornice, raziskovalnih skupnosti in komisije za manj razvite pri republiškem izvršnem svetu.

Konkretnih zaključkov, kako šentjurski občini pomagati, v delovnem razgovoru seveda ni bilo mogoče sprejeti. Zato pa so predstavniki republiške skupščine podprli prizadevanja delovne organizacije Alpos, ki je že lani zaprosila za mednarodno posojilo za posodobitev proizvodnje kovinskega pohištva.

Novi tednik, 10. 3. 1988