Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pustovanja v Kozjem, Podčetrtku in Bistrici ob Sotli (foto in video)


Na pustni torek so tudi na Kozjanskem in Obsotelju potekala številna pustna rajanja. Obiskali smo pustovanja v Kozjem, v Podčetrtku in v Bistrici ob Sotli. Tudi letos smo lahko opazili številne izvirne pustne šeme.

Tudi letos smo lahko videli številne predstavnike živalskega sveta, pravljične like kot so princeske, kraljične, Batmani, kralji, čarovnice…Seveda pa so se številni tudi letos našemili v aktualne politike ter na norčav način izpostavili aktualno družbeno-politično dogajanje.  

Že v dopoldanskem času je pustno rajanje potekalo v Gasilskem domu Kozje, kjer so se predstavili učenci OŠ Kozje. Ples, dobra volja, krofi in čaj so pripomogli k osnovnemu poslanstvu pustovanja, odganjanju zime. Čeravno je slednja ravno v noči na pustni torek pokazala zobe, saj je snežna odeja prekrila vso Slovenijo.

 

V Večnamenski športni dvorani v Podčetrtku sta v popoldanskih urah nekaj deset pustnih šem zabavala Natalija Kolšek klovn Hahajček. Najmlajši in tudi malo starejši so rajali in se sladkali z raznimi sladkarijami, za smeh je s številnimi vragolijami in čarovnijami poskrbel klovn Hahajček.

Proti večeru se je pustno rajanje pričelo tudi v Kulturnem domu Bistrica ob Sotli. Tudi tukaj so pustne šeme rajale v ritmih raznolike glasbe, posladkale pa so se lahko s sveže pečenimi palačinkami.

 

Skupno vsem pustovanjem so bile nagrade, ki so jih podelili najizvirnejšim in najpogumnejšim maskam. Najmlajši so prepevali pesmi, plesali in odgovarjali na številne uganke.  

Vabljeni k ogledu galerije fotografij (klik!), posnetih na vseh treh dogodkih, ogledate pa si lahko tudi spodnji video posnetke pustnih rajanj v Kozjem, Podčetrtku in Bistrici ob Sotli. 

 
v/t/f: eH