Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Rogaška Slatina: 6. 2. 2013


Ugriz psa

31.1.2013, v večernem času, so bili policisti PP Rogaška Slatina obveščeni, da je moškega, ki se je sprehajal v okolici Rogaške Slatine, ugriznil pes. Z zbiranjem  obvestil je bilo ugotovljeno, da mu je med sprehodom nasproti prišla ženska, ki se je prav tako sprehajala, ob sebi pa je imela psa, ki je prosto tekal naokoli. Ko je ženska prišla v bližino moškega, je pes stekel proti njemu in ga ugriznil. Moški je iskal prvo pomoč pri bližnji stanovanjski hiši, ženska pa je s psom odšla domov. Policisti so kmalu ugotovili kdo je bila ženska in kateri pes je ugriznil moškega. Zoper žensko bodo policisti  uvedli hitri postopek po zakonu o zaščiti živali.

Vozil z ukradenimi tablicami

1.2.2013, v nočnem času, so policisti PP Rogaška Slatina v Podplatu ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki pa se za njihove znake ni zmenil, ampak je odpeljal naprej in se ustavil pri bližnjem ograjenem objektu. Tam je vozilo zapustil in odšel s kraja. Policista sta voznika prepoznala že ob ustavljanju, pri vozilu sta preverila še registrske tablice, ki so bile nameščene na vozilu in pri tem ugotovila, da so ukradene, vozila pa je že nekaj časa odjavljeno iz prometa. Po določilih zakona o kazenskem postopku sta policista z vozila odvzela registrske tablice, prav tako bo vozniku izrečena globa zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa in zakona o motornih vozilih.

Ilegalno čez državno mejo

1.2.2013, v popoldanskem času, so policisti PP Rogaška Slatina v Brezovcu pri Rogatcu kontrolirali voznika osebnega avtomobila hrvaških registrskih oznak. Pri tem so ugotovili, da voznik, državljan hrvaške, v vozilu prevaža državljana Srbije, ki je pred tem nezakonito prestopil državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo v bližini Rogatca. Voznik in državljan Srbije, ki je nezakonito prestopil državno mejo, sta bila oglobljena po zakonu o tujcih. Državljan  Srbije je bil po postopku izročen hrvaškim policistom.

Nepravilno srečevanje

4.2.2013, v dopoldanskem času, je prišlo v Rogaški Slatini do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve vozili. Do nesreče je prišlo zaradi neupoštevanja pravila srečanja. V nesreči se je povzročiteljica lažje telesno poškodovala. Povzročiteljici so policisti izrekli globo zaradi kršitve določil zakona o pravilih cestnega prometa.  

 

 

Boštjan Debelak
komandir policijske postaje 
policijski inšpektor I