Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Na mejnih prehodih Imeno in Bistrica ob Sotli policisti zasegli gumijevko in bodalo


Policisti Mejne policijske postaje Bistrica ob Sotli so minuli konec tedna na meddržavnem mejnem prehodu Imeno zasegli gumijevko, policisti mejne policijske postaje Bistrica ob Sotli pa so včeraj vozniku tovornega vozila zasegli bodalo.

Na Meddržavnem mejnem prehodu Imeno so policisti pri temeljiti mejni kontroli, ki je obsegala tudi pregled vozila, ugotovili, da je imel  50-letni voznik, ki je vstopal v Republiko Slovenijo, v avtomobilu gumijevko. Gumijevka je po Zakonu o orožju opredeljena kot orožje kategorije A (prepovedano orožje) in je ni dovoljeno nabavljati, imeti v posesti ali nositi.

Policisti so 50-letnemu moškemu, doma iz območja Brežic, gumijevko zasegli, zoper njega pa uvedli hitri postopek. Globa za omenjeni prekršek znaša 500 €. 

Policisti mejne policijske postaje Bistrica ob Sotli so včeraj popoldne na mednarodnem mejnem prehodu Bistrica ob Sotli pri temeljiti mejni kontroli tovornega vozila, ki je obsegala tudi pregled osebne prtljage, našli hladno orožje – bodalo, ki je po Zakonu o orožju (ZOro-1B) prav tako opredeljeno kot orožje kategorije A (prepovedano orožje) in ga ni dovoljeno nabavljati, imeti v posesti ali nositi.

 

Policisti so 48-letnemu vozniku tovornega vozila, državljanu Srbije, s stalnim bivališčem na območju Slovenskih Konjic, bodalo zasegli in zoper njega uvedli hitri postopek. Globa za omenjeni prekršek znaša 500 €. 

Vir in foto: PU Celje