Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Intervju z Igorjem Cesarcem, mladim Slovencem v tujini: “V tujini je pač tako: kolikor delaš, toliko zaslužiš”


Spletni portal Finance.si je pred kratkim objavil zanimiv intervju s Šmarčanom Igorjem Cesarcem, ki že sedem let živi v Londonu, kjer je diplomiral in se zaposlil. Novinarka Iva Gruden je širši javnosti predstavila mladega Slovenca, ki študira oz. dela v tujini na svetovno najbolj znanih univerzah ali podjetjih. 

Igor Cesarec se je leta 2004, po opravljeni mednarodni maturi, vpisal na londonsko ekonomsko šolo (London School of Economics, LSE), kjer je 2007 diplomiral. Takoj po diplomi je zaposlitev našel kar v Londonu, v ameriški investicijski banki Morgan Stanley, sedaj pa se vrača v študijske klopi, kjer bo opravljal magistrski študij ekonomije. Novinarka ga je izprašala, zakaj se je odločil za študij v tujini, koliko je stal in kako ga je financiral. V intervjuju je med drugim zaupal, kako se je življenje v mestu spremenilo v zadnjih sedmih letih, ko je svet zajela gospodarska kriza, London pa še nedavni socialni nemiri.

V prihodnosti namerava oditi v ZDA ali Azijo, dolgoročno pa se spogleduje s Slovenijo, kjer je po njegovem razmerje med delom in življenjem idealno. Več preberite v intervjuju na Finance.si.

Pripravil: Egon Horvat

Foto: arhiv Igorja Cesarca