Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Franc Kovač: Diacijevo Gibanje za občino Šentjur zamorilo domačo javno sceno


Znani šentjurski publicist, ki svoje družbeno-kritično poslanstvo nadaljuje s pisanjem bloga, v tokratnem zapisu najprej obravnava aktualno situacijo v državi, ki jo označuje za tragikomično. S tem misli predvsem na nesposobnost skoraj ustavne večine v Državnem zboru, da tako ali drugače z oblasti odstrani Janeza Janšo. Posebne konstruktivne energije pa ne vidi tudi v vstajniških akcijah, ki jih primerja s “pubertetniško kljubovalnostjo”.

V drugem delu zapisa pa se Kovač osredotoči na lokalne družbeno-politične razmere. Županovo Gibanje za občino Šentjur označuje za slepo politično črevo, ki je povsem zamorilo domačo javno sceno. Namesto v njeno odpiranje, se je podalo v »preventivno izolacijo«, s katero upa zavarovati svoje koristi, ocenjuje Kovač.

Čudi se nad indiferenco nekaterih šentjurskih novinarskih peres, zanje ter za politike drugih strank pa pravi, da se goševske in županske oblasti še nihče ni resno dotaknil, kaj šele da bi jo poskušal ogroziti. Dokler bo tako, bo občinska politika en sam dolgčas, zaključuje Kovač.

Več si preberite na blogu Franca Kovača

R. Č.