Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

PP Šmarje pri Jelšah: 8. 1. 2013


KRŠITEV JAVNEGA REDA IN MIRU 

Policisti PP Šmarje pri Jelšah so 31.12.0212 intervenirali v kraju Kozje, kjer je vinjeni moški razgrajal in se nasilno vedel do svoje sestre in brata. Kršitelj se je po prihodu policistov umiril, zaradi kršitve pa mu je bil izdan plačilni nalog.

VLOM V STANOVANJSKO HIŠO

Na silvestrovo so bili policisti PP Šmarje pri Jelšah obveščeni, da je v kraju Imeno neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Na kraju so policisti opravili ogled in ugotovili, da je neznani storilec vlomil v hišo, iz katere je odtujil nekaj predmetov. Z vlomom je storilec povzročil za 3500 EUR škode. Policisti o storilcu še zbirajo podatke, o vlomu pa bodo s kazensko ovadbo obvestili pristojno državno tožilstvo.

PROMETNE NESREČE

Policiste PP Šmarje pri Jelšah so 3.1.2013, v popoldanskem času, poklicali iz reševalne postaje Šmarje pri Jelšah, da se je pri odcepu za Sv. Štefan zgodila prometna nesreča. Policisti so na kraju z ogledom ugotovili, da je do prometne nesreče prišlo zaradi prekratke varnostne razdalje voznice. Povzročiteljica je trčila v voznico, ki je pred njo začela zavijati. Obe voznici sta zaradi trka vozil občutili bolečine v vratu in so same iskale zdravniško pomoč. Povzročiteljici je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan posebni plačilni nalog.

Policiste PP Šmarje pri Jelšah so 5.1.2013, v dopoldanskem času, obvestili o prometni nesreči, ki se je zgodila v kraju Slake. Policisti so na kraju ugotovili, da je voznica zaradi neprilagojene hitrosti glede na razmere na cestišču zapeljala iz ceste v jarek. V vozilu je bil poleg voznice tudi 2 letni otrok, ki je bil v ustreznem otroškem sedežu. Voznico in otroka je pregledal dežurni zdravnik in oba napotil na slikanje v bolnico Celje, kjer pa je bilo ugotovljeno, da sta bila lažje telesno poškodovana. Povzročiteljici je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan posebni plačilni nalog.

Prav tako so istega dne, v večernem času, policisti obravnavali prometno nesrečo v kraju Sela. Ugotovljeno je bilo, da je voznica osebnega vozila zaradi neprimerne hitrosti glede na stanje vozišča z vozilom zapeljala s ceste in se prevrnila. Voznica je zaradi nesreče ostala na opazovanju v bolnici Celje, kjer pa je bilo ugotovljeno, da se je lažje poškodovala. Povzročiteljici je bil zaradi kršitve ZPrCP izdan posebni plačilni nalog.

 

Iztok PINTER
KOMANDIR POLICIJSKE POSTAJE
višji policijski inšpektor II