Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

HO, HO, HAHAHA!


Ho, ho, hahaha – je ta četrtek odmevalo po Ljudski univerzi Šentjur na jogi smeha Univerze za tretje življenjsko obdobje. Jogo smeha je vodila Lara Žmaher, ki je usposobljena voditeljica joge smeha.

Joga smeha je popolnoma nov koncept, ki ga je marca 1995 postavil indijski zdravnik Dr. Madan Kataria. Po tem konceptu se lahko vsak smeje kadarkoli si želi, brez kakšnega posebnega razloga. Šale, komedije ali humoreske niso potrebne. Smeh se začne z vajo smeha v skupini in postane hitro nalezljiv ter spontan zaradi skupinske dinamike, ki temelji na očesnem kontaktu udeležencev.  Vadba predstavlja kombinacijo dihalnih in smejalnih vaj. Ideja joge smeha temelji na rezultatih raziskav, da naše telo ne zazna razlike med umetno vzpodbujenim in spontanim smehom. V telesu prihaja do popolnoma enakih fizioloških in biokemičnih sprememb. Joga smeha je oblika kardio- in aerobnih vaj, ena minuta intenzivnega smeha je enakovredna desetim minutam fitnesa, teka …

Na jogo smeha pridejo tisti, ki želijo izboljšati kakovost svojega življenja, odnose z drugimi, ponovno odkriti zadovoljstvo smeha in radosti.

Naslednji četrtek ob 9.00 bo v okviru Univerze za tretje življenjsko obdobje potekalo predavanje O zeliščih in izdelavi zeliščnih krem.