Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Dobrodelni koncert Dijaške skupnosti Šolskega centra Rogaška Slatina (foto, video)


Predzadnji četrtek v mesecu januarju se je v Kulturnem centru v Rogaški Slatini odvil Dobrodelni koncert, ki ga je organizirala Dijaška skupnost Šolskega centra Rogaška Slatina. Predstavilo se je več kot 25 posameznikov iz bližnje in daljne okolice, sama priprava tega dogodka pa je bila v rokah izključno dijakov in njihove mentorice.

Idejni koncert, ki bi povezal različne šole med seboj, se je razvil v dobrodelnega z namenom, da se zbere čim več finančnih sredstev za socialno šibkejše dijake. Dandanes se namreč vedno pogosteje pojavlja odsotnost dijakov na različnih šolskih aktivnostih, ki sicer niso obvezne, vendar to še ne pomeni, da niso koristne. 

Na sodelovanje na koncertu sta se odzvala Šolski center Velenje in Gimnazija Celje-Center, ki sta pripomogla z njihovima glasbenima skupinama, da je bil program še toliko bolj pester. 

Program, ki je zajemal solo, duete in skupinske točke, sta vodila Polona Žučko in Blaž Majcen, dijaka Šolskega centra, hkrati pa s komičnimi vložki poskrbela, da se je publika lahko dodobra nasmejala. Med nastopajočimi tako lahko najdemo veliko že znanih glasbenih imen: Ana Ferme s plesalkama Tejo Hauptman in Uršo Medved, Band iz Bistrice ob Sotli, celjske Z3ro Z3ro, velenjske Drotarje, skupino Kvarta, narodnozabavni ansambel ŠCRS, Gašper Krklec v duetu s Kajo Humski, v zaključni točki pa je zapel tudi sam profesor s Šolskega centra Boris Pokorn skupaj z dijaki. Za spremljavo nekaterih pesmi je poskrbela Andreja Krklec na klavirju.

Predsednica Dijaške skupnosti Špela Rožman se je v zaključnem govoru zahvalila vsem, ki so jim na kakršen koli način pomagali pri izvedbi tega projekta, saj jim je kar nekaj sponzorjev priskočilo na pomoč in pokazalo svojo velikodušnost. 

 

Nekaj izsekov s koncerta si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

 

Več fotografij si lahko ogledate v fotogaleriji.

t/v: ŠR

f: Kaja Kalečak, Mihael Lorenčak, Špela Babšek