Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

7. 1.: Novo vodstvo šmarskih mladincev


Šmarski mladinci so na programski konferenci, kjer so ocenjevali svoje delo v letu 1987, izvolili novo vodstvo občinske konference mladih. Skupina, ki je ocenjevala uspešnost članov predsedstva, je namreč menila, da nekateri svojih nalog ne opravljajo dobro.

Predsednik šmarske mladine je zdaj Jože Strniša, podpredsednik Igor Anderluh, novi člani Predsedstva pa Darja Vizjak, Zdenka Krklec, Romana Kužnar in Bernarda Žagar.

Še ta mesec morajo v predsedstvu oblikovati tudi predlog za vodjo marksističnega centra, saj Josipa Žlabrovec, ki so jo za članico predsedstva evidentirali v šmarskem Klubu študentov, funkcije ni sprejela.

S kadrovsko popolnitvijo bi v šmarski občini radi dosegli tudi boljše delo mladinske organizacije. Ugotavljajo namreč, da se zanimanje mladih vse bolj odmika od zastavljenih delovnih programov in celo manifestativne
prireditve, ki so včasih slovele po svoji množičnosti, nimajo več pravega odmeva.

Za skupno nalogo, ki jim bo v tem letu vzela tudi največ časa, pa so si šmarski mladinci izbrali ustanavljanje male produkcijske enote. Sklenili so, da skupaj z občinskim izvršnim svetom ter območno in republiško gospodarsko zbornico poiščejo najboljše možnosti za ustanovitev takšne produkcijske enote. Zaenkrat se bodo lotili raziskav tržišča in možnosti za povezovanje z večjimi delovnimi organizacijami, saj želijo, da bi imela mala produkcijska enota čimbolj perspektiven in razvojno obetajoč proizvodni program.

Novi tednik, 7. 1. 1988